Opa’s stoofvlees

Klassieke stoofvlees met een lekker bruin biertje

Ja je leest het goed vandaag geen Guinness in mijn stoofvlees maar een lekker zoet bruin biertje.
Dit is voorlopig het laatste stoofvlees recept wat online komt hoor.
Ik heb er de laatste weken namelijk al een aantal gedeeld.
Ik koop namelijk altijd een grote voorraad stoofvlees zodra ze in de aanbieding zijn, zodat ik het hele jaar door stoofvlees kan eten.
Maar mijn vriezer begint nu een beetje leeg te raken wat betreft stoofvlees.
Maar anyway dit stoofvlees is dus 1 van mijn favoriete die ik regelmatig maak.
En die mag natuurlijk niet ontbreken op de website.

Je kunt voor dit stoofvlees in principe elk soort donker\zoet bier wel gebruiken.
Ik heb dit keer gekozen voor een oud bruin biertje.
Deze is namelijk wat zoeter dan een Guinness en dat vind ik vaak wel een lekkere toevoeging.
Ook deze pan stoofvlees gaat in de oven.
Door de bereiding in de oven wordt het vlees lekker mals en zacht.

Opa’s stoofvlees

Stoofvlees met bruin bier uit de oven
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Gang dinner, Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Equipment

  • Gietijzeren pan geschikt voor de oven

Ingrediënten
  

  • 1 kilo Runderriblappen
  • 2 Uien
  • 1 potje Zilver uien
  • 50 gram Roomboter
  • 4 eetlepels Bloem
  • 200 milliliter Runder fond
  • 5 eetlepels Appel – kaneel stroop met rozijnen
  • 4 stuks Gedroogde laurierblaadjes
  • 1 eetlepel Stoofvlees kruiden
  • 300 milliliter Oud bruin bier
  • 20 gram Verse Oregano
  • 5 takjes Verse tijm
  • 10 gram Verse peterselie
  • Peper en zout
  • 1 bol Knoflook

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de uien en snijd deze in halve maantjes.
  • Snijd de runderriblappen in stukken en bestrooi ze flink met peper, zout, stoofvleeskruiden en bloem en hussel dit even goed door totdat ze goed bedekt zijn.
  • Verhit de gietijzeren pan op het vuur en smelt hierin de roomboter bak de stukken runderriblappen in de pan rondom goudbruin.
  • Voeg de uien toe en fruit deze even 2 minuten mee.
  • Giet de runder fond, oud bruin bier erbij samen met de laurierblaadjes.
  • Snijd de verse kruiden fijn en doe deze erbij.
  • Giet het potje zilvervlies uien af en roer ze door je stoofvlees.
  • Draai het vuur uit en zet de pan met de deksel erop in de oven voor 1,5 uur.Snijd ondertussen de bovenkant van de bol knoflook af en rol hem in een stuk zilverfolie en leg deze naast de pan stoofvlees op de bakplaat.Laat de bol knoflook 1 uur in de oven liggen, haal hem er na het uur voorzichtig uit en laat hem afkoelen.
  • Na 1, 5 uur knijp je de knoflookteentjes uit in een schaaltje en prak dit goed door de appel kaneel stroop.
  • Roer het mengsel van de knoflook en appel kaneel stroop met een houten lepel door het stoofvlees en laat de pan stoofvlees nog 1,5 uur in de oven staan.Als je stoofvlees klaar is kun je hem serveren met friet of een ander bijgerecht.
  • zorg dan wel dat je dit maakt in het laatste half uur dat je stoofvlees in de oven staat zodat je het tegelijk kunt serveren.Vergeet niet voor het serveren de laurierblaadjes uit het stoofvlees te verwijderen!

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*