Oreo cheesecake no bake

Oreo cheesecake no bake

Oreo cheesecake no bake een heerlijk makkelijke cheesecake zonder oven.

Oreo cheesecake no bake ik ben dol op cheesecake naast red velvet is dit toch wel mijn favoriete taartje.
Het voordeel van deze soort cheesecake vind ik dat er geen oven aan te pas komt.
Ideaal als je toch iets lekkers wilt maken maar geen zin hebt om te bakken.
Of lang moet wachten voor het uit de oven komt en afgekoeld is.
Tegenwoordig verkopen verschillend winkels Oreo crumbs wat super gemakkelijk is om te gebruiken als taartbodem.
Wel maak ik de crumbs dan nog net iets fijner als bodem voor een taart.

De vulling

De vulling bestaat uit opgeklopte slagroom, Philadelphia roomkaas, vanille extract en natuurlijk de lekkere Oreo koekjes.
Dus voldoende cookies & cream verdeeld door de hele taart heen.
Want je kunt natuurlijk nooit teveel van deze lekker koekjes gebruiken.
Om deze cheesecake zo min mogelijk lactose te laten bevatten maakte ik gebruik van lactose vrije roomkaas en slagroom.
Zo scheelt het voor mij persoonlijk toch een heel groot stuk.

Oreo cheesecake no bake

Oreo cheesecake no bake

Voor een cheesecake in een springvorm van 20 centimeter
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 6 uur 40 minuten
Totale tijd 7 uur
Gang gebak, taart
Keuken Nederlands

Ingrediënten
  

  • 200 gram Oreo crumbs
  • 80 gram Ongezouten roomboter Gesmolten
  • 300 gram Philadelphia naturel
  • 60 gram Suiker
  • 180 milliter Slagroom
  • 1 theelepel Vanille extract
  • 3 blaadjes Gelatine
  • 2 rollen Oreo koekjes
  • Extra 200 milliter opgeklopte slagroom voor decoratie

Instructies
 

  • Maak de Oreo crumbs fijn in een foodprocessor of doe ze in een ziploc zak en stamp ze fijn met de deegroller.
  • Smelt de boter in een pan of in de magnetron en roer de gesmolten boter door de koekkruimels.
  • Bekleed de spring vorm met bakpapier verdeel de koekkruimels over de bodem en druk aan met de onderkant van een glas of met de onderkant van een soeplepel.
  • zet de springvorm 15 minuten in de koelkast zodat de koek bodem alvast kan uitharden.
  • Neem een rol Oreo koekjes halveer ze en schraap met een mes de vulling eraf en doe dit in een bakje.
    Doe de koekjes waar de crème vanaf is in een zip Lock zak en maak deze fijn.
  • Zet ondertussen een beslagkom en een mixer klaar of je standmixer klaar.
  • Doe de slagroom met de suiker in je kom en mix op de hoogste stand net zolang totdat de slagroom mooi stevig is, voeg nu de Philadelphia toe en mix op de laagst stand kort door.
    Voeg nu het vanille extract en de crème van de Oreo koekjes toe en mix nog 1 minuut.
  • Leg de gelatine blaadjes 10 minuten in koud water knijp daarna uit en doe in een steelpan.
    Doe in de steelpan 2 eetlepels van het cheesecake mengsel en verwarm dit kort zodat de gelatine oplost.
  • Giet dit terug in de mengkom bij de andere ingrediënten voeg de gehakte Oreo's toe en spatel dit goed door mekaar.
  • Neem de springvorm uit de koelkast en giet het Philadelphia mengsel in de springvorm strijk de bovenkant glad met een spatel en zet de vorm terug in de koelkast.
  • Minimaal 6 uur om op te stijven of een hele nacht.
  • Na de 6 uur of je de volgende dag kun je de cheesecake versieren met opgespoten slagroom en Oreo koekjes voordat je hem serveert.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*