Paas cheesecake met advocaat

Paas cheesecake met advocaat

Paas cheesecake met advocaat een heerlijke no bake cheesecake

Paas cheesecake met advocaat een super lekkere cheesecake.
Het voordeel van deze cheesecake is dat deze no bake is dus je hebt er geen oven voor nodig.
Zelf ben ik dol op dit soort taartjes omdat het altijd snel en gemakkelijk te maken is.
Wel wilde ik hem extra feestelijk maken voor Pasen.
Dus gebruikte ik voor de rand paasbokkenpootjes.
Voor de vulling maakte ik een mengsel van roomkaas, slagroom en advocaat.
En als versiering natuurlijk chocolade haasjes en suiker paasfiguurtjes.
Omdat voor de bodem bokkenpootjes niet echt geschikt zijn heb ik daar een bodem van digestieve koekjes voor gebruikt.
Deze taart kun je prima 1 of 2 dagen van tevoren maken want hij moet zoiezo minimaal 6 – 8 uur opstijven in de koelkast.
Je bewaard hem uiteindelijk ook in de koelkast.

Paas cheesecake met advocaat

Paas cheesecake met advocaat

Paas cheesecake met advocaat een heerlijke no bake cheesecake
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Totale tijd 6 uur 30 minuten
Gang gebak, Nagerecht, taart, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram Maria of Digestive koekjes
  • 100 gram Ongezouten roomboter
  • 2 pakjes Paasbokkenpootjes
  • 400 gram Philadelphia roomkaas naturel
  • 200 milliter Slagroom
  • 60 gram Kristalsuiker
  • 5 blaadjes Gelatine
  • 1 eetlepel Vanilleextract
  • 300 milliter Advocaat
  • Chocolaatjes ter decoratie

Instructies
 

Voor de bodem en de zijkant van de taart

  • Maal de digestive koekjes fijn en smelt in een pannentje de ongezouten roomboter.
  • Bekleed een springvorm van 24/26 centimeter op de bodem met bakpapier.
  • Roer de gesmolten roomboter door de fijngemalen koekjes en doe deze op de bodem van de springvorm en druk goed en stevig aan met de achterkant van een glas.
  • Plaats de nu de paasbokkenpootjes rondom tegen de rand zet de springvorm met de bodem 15 – 20 minuten in de koelkast om uit te harden.
  • Week ondertussen de gelatine blaadjes 10 minuten in koud water.
  • Klop in de mengkom van de mixer de slagroom op met de suiker totdat deze stijf is klop dan de roomkaas en de advocaat erdoor.
  • Als de gelatine 10 minuten geweekt heeft knijp je deze goed uit en doe de geweekte gelatine blaadjes in een klein pannentje met het vannileextract verwarm dit kort zodat de gelatine oplost.
  • Roer nu de opgeloste gelatine in het vanilleextract door vulling van de cheesecake.
  • Stort nu de cheesecake vulling voorzichtig in je springvorm en strijk de bovenkant met een spatel glad.
  • Plaats de cheesecake nu terug in de koelkast voor 6 – 8 uur hierdoor kan het mooi opstijven.
  • Versier de paas cheesecake met advocaat met chocolaatjes alvorens je hem serveert.

Notities

Fijne paasdagen!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*