Pandan cake met spekkoek likeur

Pandan cake met spekkoek likeur

Pandan cake met spekkoek likeur een heerlijke tulband met dit bijzondere drankje.
Sinds mijn maag verkleining mag ik zeker het eerste jaar geen alcohol meer drinken.
Maar ze hebben niets gezegd over bakken en koken met alcohol haha dus daar maak ik sinds mijn operatie gretig gebruik van.
Ik kook en bak dus sinds vorig jaar juli flink met alcohol maar nou vind ik dat ook gewoon superlekker.
Het voordeel hiervan is dat de alcohol verdampt maar de smaak blijft achter.
In deze cake proef je dan ook de spekkoeklikeur goed terug en met de combinatie van extra pandan extract en een vleugje kokos was dit een groot succesnummer.
Een andere heerlijke cake met alcohol is deze champagne cake.

Pandan cake met spekkoek likeur

Pandan cake met spekkoek likeur

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang gebak, taart, Tussendoortje
Keuken Indonesisch, Nederlands

Ingrediënten
  

  • 200 milliter Spekkoek likeur
  • 150 gram Geraspte kokos
  • 425 gram Kristalsuiker
  • 300 gram Ongezouten roomboter Op kamertempratuur
  • 425 gram Patentbloem
  • 5 stuks Eieren op kamertempratuur
  • 1 1/2 theelepel Vanille extract
  • 2 eetlepels Pandan extract
  • 1 theelepel Bakingsoda
  • 1/8 theelepel Zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150 graden boven en onder warmte.
  • Vet de tulband vorm goed in met boter zorg dat elke hoekje goed bedekt is des te makkelijker komt hij straks uit de vorm los.
  • De de boter in de mengkom van de mixer en mix dit in 3 minuten glad en romig.
  • Doe de suiker erbij en meng dit voor 5 – 8 minuten goed door tot al de suiker goed is opgenomen de boter moet nu lichtgeel van kleur worden.
  • Voeg nu een voor en de eieren toe en mix het even door naar elke ei zodat het beslag het goed op kan nemen.
  • Zeef de bloem samen met de bakingsoda en zout boven de kom en mix dit tot een glad beslag.
  • Voeg nu de spekkoek likeur, geraspte kokos, pandan extract en vanille extract toe en meng dit met een spatel voorzichtig door het beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm en zet de cake in het midden van de oven en bak voor 75 – 80 minuten op 150 graden.
  • Test na 75 minuten met een sateprikker of de cake goed gaar is.
  • Haal de cake nu uit de oven en laat deze in het bik nog 10 minuten afkoelen.
  • Kiep vervolgens de cake op een taartrooster en laat hem daarop compleet afkoelen.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*