Ja daar is ze weer Miss Stroganoff met alweer het 5e recept voor stroganoff.
Deze keer een pasta stroganoff gerecht.
Stroganoff ik vind het echt heel erg lekker en maak het dan ook met enige regelmaat.
Op mijn site vind je dus ook een aantal versie waaronder ook een vegetarische versie.
Dus ook fan van Stroganoff neem dan gerust een kijkje.
Je kunt voor dit recept vers gemaakte pasta kiezen, ik koos vandaag voor volkoren penne.
Volkoren producten bevatten namelijk meer vezels en geven een hoger verzadigingsgevoel.
Mede daardoor kies ik vaak voor een volkoren versie.
Kies jij al vaker voor volkoren producten?
Pasta Stroganoff
Ingrediënten
- 400 gram Kipfilet
- 250 gram Kastanje champignons
- 1 grote Ui
- 4 teentjes Knoflook
- 4 Punt paprika's Kleuren mix
- 70 milliliter Wodka Dit geeft wel echt optimale smaak maar je kunt dit ook vervangen door droge witte wijn of extra bouillon
- 80 milliliter Kippen bouillon
- 1 theelepel Grove Zaanse mosterd
- 1 klein Blikje tomatenpuree
- 250 milliliter Sour crème
- 20 gram Verse peterselie
- Olijfolie
- Peper en zout
- 160 gram Volkoren penne
- 3 Gedroogde laurierblaadjes
Instructies
- Verwarm een grote koekenpan of hapjes pan met een scheutje olijfolie.Snijd de kastanje champignons in plakken en doe deze in de pan.
- Snipper ondertussen de ui en pel de teentjes knoflook.Voeg de ui bij de champignons en pers de knoflookteentjes uit boven de pan.Bak de champignons 5 – 7 minuten en spatel deze af en toe om.
- Haal de champignons uit de pan en zet deze op een bord op het aanrecht.
- Dep de kipfilet droog met een stuk keukenpapier en snijd ze in blokjes.Doe de kipfilet in de pan en bestrooi rijkelijk met peper en zout.
- Was ondertussen de paprika's en verwijder de zaadlijsten.Snijd de paprika's in dunne reepjes en doe ze bij de kipfilet in de pan.Bak dit samen tot de kipfilet goudbruin is dit duurt ongeveer 7 minuten.
- Vul een pan met kokend water laat dit zachtjes koken, voeg de pasta toe en kook deze volgens de aangegeven tijd op de verpakking.
- Giet de wodka bij de kip in de pan en roer dit goed door schraap met een spatel lichtjes over de bodem.Hierdoor komen de iet wat aangebakken stukjes los en dit zorgt voor extra smaak aan de stroganoff.
- Giet de kippen bouillon, de tomatenpuree en de mosterd in de pan en roer dit door.
- Doe de champignons terug in de pan.
- Giet de Sour crème en de gehakte peterselie erbij en roer nog eens door.Voeg de laurierblaadjes toe en zet de deksel op de pan.
- Draai het gas laag en laat de stroganoff op een laag vuur ongeveer nog 5 minuten sudderen.
- De saus moet wat indikken vind je hem na de 5 minuten nog te dun laat hem dan nog 2 minuten langer in de pan.
- Verwijder de laurierblaadjes uit de saus.
- Giet de pasta af en verwarm deze even kort mee in de stroganoff.