Philadelphia no bake cheesecake

No bake cheesecake maken is makkelijker dan je denkt!
Je maakt met Philadelphia de lekkerste en makkelijkste no bake cheesecake snel gemaakt en erg lekker.
Wat ik altijd heel fijn vind aan een no bake cheesecake is dat het helemaal niet zoveel werk is, en de ingrediënten die hiervoor nodig zijn heb ik eigenlijk altijd wel standaard in huis.

Je kunt eigenlijk zoveel variëren met smaken in deze cheesecake wat mij betreft de ideale taart voor elke gelegenheid.
Deze keer maakte ik een no bake cheesecake met een bodem van bastogne koeken en een kersensiroop in de vulling en bovenop kersen.

Recept voor 1 cheesecake met een 20 cm spring vorm

  • 300 gram Philadelphia naturel of light
  • 60 gram suiker
  • 60 gram roomboter gesmolten
  • 180 ml verse slagroom
  • 200 gram bastogne koeken
  • 4 eetlepels monin kersen siroop
  • 1 blik of pot kersen of vers als ze in het seizoen zijn

Recept voor een cheesecake met een 24\26 cm springvorm

  • 600 gram Philadelphia naturel
  • 250 ml verse slagroom
  • 3 gelatine blaadjes (Deze maken volgens de verpakking en aan de Philadelphia en slagroomvulling toevoegen voor extra stevigheid)
  • 100 gram suiker
  • 1 1\2 blik of pot kersen of vers als ze in het seizoen zijn
  • 4 eetlepels monin kersen siroop
  • 350 gram bastogne koeken
  • 100 gram roomboter gesmolten

Bereidingswijze voor de no bake cheesecake

Maak de koekjes fijn in een foodprocessor of doe ze in een ziploc zak en stamp ze fijn met de deegroller.
Smelt de boter in een pan of in de magnetron en roer de gesmolten boter door de koekkruimels.
Bekleed de spring vorm met bakpapier verdeel de koekkruimels over de bodem en druk aan met de onderkant van een glas of met de onderkant van een soeplepel.

zet de springvorm 15 minuten in de koelkast zodat de koek bodem alvast kan uitharden.
Zet ondertussen een beslagkom en een mixer klaar of je standmixer klaar.
Doe de slagroom met de suiker in je kom en mix op de hoogste stand net zolang totdat de slagroom mooi stevig is, voeg nu de Philadelphia toe en mix op de laagst stand kort door, voeg je de kersensiroop toe en mix nog 1 minuut.

Gebruik je gelatine leg de blaadjes eerst 10 minuten in koud water, na 10 minuten knijp de blaadjes uit.
Verwarm de kersensiroop en los hier de gelatine in op voordat je deze aan de slagroom en Philadelphia mengsel toevoegt.

Neem de springvorm uit de koelkast en giet het Philadelphia mengsel in de springvorm strijk de bovenkant glad met een spatel en zet de vorm terug in de koelkast.
Minimaal 6 uur om op te stijven of een hele nacht.
Na de 6 uur of je de volgende dag kun je de cheesecake versieren met fruit voordat je hem serveert.

Eet Smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*