Mafrouda
Voor dit recept heb ik mijn kruiden mixen en het brood zelf gemaakt.
Erg leuk om from scratch op deze manier te koken.
Het brood ga ik zeker vaker maken want het heeft erg veel weg van een pita broodje.
De kruiden die ik voor de Mafrouda gebruikt heb is Zahtar.
Deze is ook verkrijgbaar in de supermarkt als je het niet zelf wilt maken.
Dit recept is een basis recept en je kunt dus makkelijk variëren met kruiden die je toevoegt waardoor je brood steeds een ander smaak krijgt.
Lekker bij curry gerechten of stoof gerechten of bij de BBQ.
Ingrediënten voor 4 personen
- 450 gram bloem
- 250 miltliter lauw warm water
- 7 gram gedroogde gist
- 2 theelepels zeezout
- 1/2 theelepel suiker
- 1 eetlepel extra virgin olijfolie
- 4 theelepels Zahtar
Bereidingswijze voor de Mafrouda
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Doe de bloem in een mengkom, maak een kuiltje in de bloem en doe de gist erin.
Giet er langzaam 250 milliliter lauw warm water bij.
Voor een soepel brood deeg werk vanaf de randen naar het midden en meng voorzichtig de bloem bij het water.
Stap 2
Doe het zout, suiker, olijfolie erbij en kneed het deeg met je handen voor 5 minuten.
Voeg de Zahtar erbij en kneed nogmaals 5 minuten.
Omdat het een gistdeeg is hoeft het deeg niet te rijzen.
vorm van het deeg 4 even grote ballen.
En rol deze met een deegroller uit tot ronde lange lappen.
Stap 3
Prik het platbrood in met een vork, leg het brood op een met bakplaat bekleedde bakplaat in de oven.
En bak het 2 minuten, draai het brood naar 2 minuten om en bak de andere zijde ook nog 2 minuten.
Haal het brood uit de oven en wikkel het in een theedoek om warm te houden.
Eet smakelijk!