Pittige wonton snacks

Pittige wonton snacks

Deze pittige wonton snacks zijn een heerlijk bijgerecht of een verrassende snack tijdens de borrel.
Spicy van binnen en knapperig en krokant van buiten.

Na het maken van gyoza had ik nog flink wat gehakt over en wilde hier graag nog iets lekkers mee maken.
Bij de toko had ik naast gyoza vellen ook wonton vellen meegebracht.
Ik wist dat je deze ook kunt frituren.
Dus besloot ik om een pittige gehakt vulling te maken en ze in wontonvellen te stoppen.
Vervolgens gingen ze de frituur in en zo zijn deze heerlijke wonton snacks ontstaan.

Je kunt deze nog wat meer pit geven door er zelfgemaakte sambal bij te maken.
En deze als sausje ernaast te serveren.

Pittige wonton snacks

Pittige wonton snacks

Spicy, krokant en mega lekker!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Chinese
Porties 8 personen

Equipment

  • Frituurpan

Ingrediënten
  

  • 1 pak Wonton vellen
  • 500 gram Gehakt
  • 2 eetlepels Bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels Ketjap
  • 2 eetlepels Sambal badjak Voor extra pit 3 of 4 eetlepels
  • 4 teentjes Knoflook geperst
  • 1 stuks Sjalot fijngesnipperd
  • 1 theelepel Gehakt kruiden
  • water
  • 1 eetlepel Maizena

Instructies
 

  • Doe het gehakt in een kom samen met, gehaktkruiden, sambal, ui, knoflook, ketjap en basterdsuiker.
  • Kneed dit met je handen goed door zodat alles goed gemengd is.
  • Doe in een klein schaaltje de maizena en doe er net zoveel water bij tot je een papje krijgt hiermee ga je de wonton vellen straks dicht plakken.
    Het papje moet een beetje de dikte hebben wan behanglijm.
  • Leg de wonton vellen klaar en zet een groot bord klaar.
  • Schep in het midden van elk wonton vel 2 theelepels gehaktmengsel.
  • Smeer nu met je vinger de randjes van je wontonvel in met het maizena papje en vouw ze naar het midden dicht alsof je een zakje bij mekaar vouwt.
  • Doe dit stuk voor stuk anders droogt je plak snel op. en blijven ze niet goed dicht zitten.
  • Leg ze op een bord.
  • Als alle wonton snackjes gevouwen zijn verwarm je de frituurpan op 180 graden.
  • Frituur de wontonsnacks steeds per 5 of 6 anders zit je mandje te vol en garen ze niet goed.
  • De snacks zijn klaar als ze drijven en goudbruin zijn.
  • Laat ze nog even uitlekken op een bord met keukenpapier alvorens je ze serveert.
  • Lekker met zelf gemaakte sambal voor extra pit.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*