Effe wachten…………pizza!
lalalala lalalalala pizza pizza! Wie kent hem niet het pizzalied van André van Duin.
Naast pasta hou ik ook wel van een heerlijke pizza op zijn tijd.
En deze pizza is vers gemaakt, met vers deeg en verse groenten.
In de wekelijkse groente tas van De Tuin van Best zaten 2 mooie courgettes 1 gele en 1 groene.
Ik heb de courgettes in linten gesneden en even kort gegrild met peper en zout voor ze op de pizza gingen.
Verder is deze pizza belegd met crème fraîche, pesto en feta kaas.
Ingrediënten voor 2 pizza’s
- Speciaal pizzameel waar je alleen nog water aan toe hoeft te voegen
- 1 beker crème fraîche 125 gram
- 2 eetlepels groene pesto
- 2 courgettes
- 200 gram feta kaas
- peper en zout
- pizza kruiden
Bereidingswijze
Stap 1
Bereid het pizza deeg volgens de beschrijving op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht.
Rol het pizza deeg met een deegroller uit tot 2 even grote pizza bodems.
Stap 2
Schaaf linten van de courgettes bestrooi ze met zout en laat ze 10 minuten staan.
Hierdoor trekt het vocht uit de courgettes waardoor ze mooier grillen.
Dep na 10 minuten de courgette linten goed droog met keukenpapier.
Verhit een grillpan spray de courgette linten in met wat olijfolie en grill ze 2 minuten per kant.
En leg ze opzij op een bordje.
Stap 3
Bestrijk de pizzabodems met de crème fraîche en verdeel per pizza de pesto.
Strooi naar smaak pizza kruiden erop en verdeel de courgette linten over de beide pizza’s.
Verkruimel de feta kaas en verdeel over de 2 pizza’s en bak de pizza’s af in de oven voor 20 – 25 minuten.