Pretzel cheeseburger

Pretzel cheeseburger

Pretzel cheeseburger met zelfgebakken Pretzel broodje.

Laats deelde ik een recept voor zelfgebakken Pretzel broodjes.
Deze broodjes zijn ideaal als hamburger broodje dus maakte ik deze Pretzel cheeseburger.
De chewy structuur van het broodje past goed bij een sappige cheeseburger.
Wil je dus eens wat anders dan een standaard hamburger broodje dan kun je aan de slag met de Pretzel broodjes of ga voor een vers gebakken brioche broodje.
Pretzel broodjes deze stonden al heel lang op mijn lijstje om te maken.
Ik vind dat chewy en zoute van een Pretzel erg lekker.
Als we in Duitsland gaan shoppen moet ik ook altijd een of twee pretzels eten.
Voor bij mijn burgers was ik opzoek naar een lekker en niet standaard broodjes.
Zo gezegd zo gedaan en ging ik aan de slag met het bakken van Pretzel broodjes.

Pretzel of bretzel?

In Europa kennen we dit krakeling vormige broodje als Pretzel in Duitsland heet het een Bretzel en in Zweden een Kringlor.
De vorm van een klassieke Pretzel lijkt op een grote krakeling het is een deegsliert die wordt gevormd tot een bretzelknoop.
Het woord Pretzel is een verbastering van het woord Brezl.
Je hebt de zachte variante pretzels die zijn dus vaak in de vorm van een groot zacht chewy krakeling broodjes.
En de harde pretzels die we hier kennen als zoutje.
Die laatste zijn ook langer houdbaar.


De cheese on the burger.

Voor mijn cheeseburger gebruik ik vaak van die plakken cheddar smeltkaas.
Maar je kunt ook prima zelf wat plakken kaas schaven gebruik dan wel jong belegen kaas want deze smelt beter dan bijvoorbeeld oude kaas.
En hoe meer kaas hoe beter want anders is het natuurlijk geen cheeseburger.

Pretzel cheeseburger

Pretzel cheeseburger

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang dinner
Keuken Amerikaans, Duits
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks Pretzel broodjes
  • 2 stuks Runder hamburger
  • 1 grote Rode ui
  • 1 stuk Tomaat
  • 2 plakken Cheddar smeltkaas
  • 4 grote Augurken
  • 4 bladeren Ijsbergsla
  • 2 eetlepels Bakboter
  • Mayonaise
  • Ketchup

Instructies
 

  • Verhit 2 eetlepels bakboter in een koekenpan en bak de burgers in 10 minuten gaar en goudbruin.
    Leg de laatste minuut de cheddarkaas op de burgers en laat smelten.
  • Was ondertussen de sla en tomaat en dep droog, snijd de tomaat in plakken.
  • Schil de ui en snijd ook deze in plakken, snijd de augurk in dunne plakken.
  • Halveer de broodjes en smeer wat mayonaise op de boven en onderzijde van de broodjes.
  • Beleg je onderkant van de broodjes nu met sla en wat plakken tomaat, leg hierop de burger met kaas, vervolgens de plakken augurk en de de plakken ui.
  • Voeg nog wat extra mayonaise toe en de ketchup naar smaak en leg de bovenkant op de burgers.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*