koolhydraatarme pistoletjes
Tijdens een koolhydraatarme levensstijl kun je nog prima af en toe een lekker broodje eten.
Deze broodjes die ik gemaakt heb zitten tussen een hard en zacht broodje in.
Deze pistoletjes hebben een harde knapperige korst en een zachte binnenkant.
Boven op heb ik voor de crunch nog wat zaadjes toegevoegd.
Deze broodjes kun je maximaal 4 dagen bewaren in een luchtdichte bak of invriezen voor max 2 maanden.
Ingrediënten voor 5 – 6 pistoletjes
- 200 gram amandelmeel
- 4 eetlepels psylliumvezels
- 2 theelepels bakingsoda
- 4 eiwitten
- 2 eieren
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels azijn
- 8 eetlepels kokend water
- 2 theelepels bakpoeder
- 4 theelepels zonnebloempitten
- 2 theelepels maanzaad
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels sesamzaad
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Splits 4 eieren en bewaar de eiwitten doe de rest van de natte ingrediënten bij de eiwitten in een kom.
Roer dit goed met een silicone spatel door mekaar.
Stap 2
Mix alle droge ingrediënten in een kom en voeg ze al roerend bij de natte ingrediënten.
Laat het beslag 5 minuten staan zodat de psylliumvezels goed al het vocht op kunnen nemen.
Stap 3
Neem een silicone bakvorm voor pistoletjes/broodjes te maken en zet deze op de bakplaat.
Verdeel je broodbeslag over de vorm en bestrooi de bovenkant nog met wat extra zaadjes.
Stap 4
Bak de pistoletjes in de oven voor 35 minuten op 180 graden.
Haal de pistoletjes na 35 minuten uit de oven en laat ze op het aanrecht nog even 10 minuten afkoelen in de vorm.
Na de 10 minuten kun je de broodjes uit de vorm halen en laat je ze nog 15 – 20 minuten afkoelen op een rooster.