Pulled chicken burger.
Pulled chicken burger voor mij valt dit recept ook onder een burger recept aangezien het op een hamburger broodje geserveerd wordt.
Naast pulled pork vind ik pulled chicken ook heel erg lekker.
Ik maakte mijn pulled chicken in de slowcooker hierdoor gaart het langzaam waardoor de kip lekker mals blijft.
Ik serveerde de broodjes pulled chicken met een Amerikaanse coleslaw het recept hiervoor vind je hier.
Je kunt de Barbecue saus voor dit recept zelf maken of gewoon kant en klaar kopen.
Ik koos dit keer voor een kant en klare barbecue saus dat vond ik gemakkelijker.
Garen in de slowcooker, oven of gasfornuis.
Als je in het bezit bent van een slowcooker dan zou ik zeker aanraden om de pulled chicken in de slowcooker te maken.
Maar het kan ook in een pan op het gasfornuis of in een gietijzeren pan in de oven.
Het recept hieronder is voor een slowcooker maar ik zal de bereiding voor gasfornuis en oven hier uitwerken.
Bereiding in een pan op het gasfornuis/oven.
Schil de uien halveer deze en snijd de helften in halve ringen.
Doe ze in de pan met een scheutje olijfolie.
Pers de teentjes knoflook uit, fruit de ui met de knoflook even kort in de pan.
Schep de ui/knoflook uit de pan en zet opzij in een bakje.
Voeg opnieuw een scheutje olijfolie toe en bak de kipfilets rondom even kort aan.
Schep de uien/knoflook weer in de pan voeg de polpa (400 gram dus een heel blik) , barbecue saus en de Chipotle saus toe bij de kipfilets.
Voeg de komijn, zwarte peper en oregano toe.
Zet de pan op laag en laat 90 minuten op het gasfornuis pruttelen.
Haal na 90 minuten de kipfilets uit de pan en trek met behulp van 2 vorken het vlees uit mekaar.
Doe het terug in de saus en verwarm nog 15 minuten in de pan met de deksel eraf op middelhoog vuur.
Maak ondertussen de coleslaw.
Voor de oven gebruik je een gietijzeren pan met deksel.
Volg de bovenstaande stappen en verwarm de oven vast voor op 160 graden boven en onder warmte of 145 graden hete lucht.
Doe alles in de gietijzeren pan met deksel en zet in het midden van de oven.
Laat de pulled chicken 90 minuten in de oven.
Haal na 90 minuten de kipfilets uit de oven en trek met behulp van twee vorken het vlees uit mekaar.
Doe terug in de pan en zet nog 15 minuten terug in de oven met de deksel eraf.
Bij bereiding in de oven of op het gasfornuis moet je de 200 gram extra polpa toevoegen.
Dit omdat op het gasfornuis en in de oven dit sneller verdampt dan in de slowcooker.
Pulled chicken burger
Equipment
- Slowcooker
Ingrediënten
- 4 stuks Kipfilet
- 200 milliliter Mutti Polpa
- 2 eetlepels Chipotle sauce (La Morena)
- 2 stuks Gele ui
- 4 teentje Knoflook
- 250 milliter Barbecue saus
- 1 eetlepel Komijn
- 1 theelepel Zwarte peper
- 1/2 theelepel Zeezout
- 1 eetlepel oregano
- 4 stuks Hamburger broodjes
- 1x recept Amerikaanse coleslaw
Instructies
- Schil de uien halveer deze en en snijd in halve ringen, leg de uien op de bodem van de slowcooker.
- Pel de teentjes knoflook en pers ze uit boven de uien in de slowcooker.
- Leg de kipfilets op de uien strooi komijn, zout, peper, oregano over de kipfilets.
- Doe de polpa, Chipotle sauce en de barbecue saus in de slowcooker.
- Leg de deksel op de slowcooker en zet de slowcooker 4 uur op stand High of 8 uur op stand Low.
- Haal na 3,5 uur de kipfilets uit de slowcooker ( of 7,5 uur als je stand low gebruikt) en trek de kipfilets met behulp van 2 vorken uit mekaar.
- Doe de pulled chicken terug in de slowcooker schep door de saus en laat nog 30 minuten garen.
- Maak ondertussen de coleslaw.
- Snijd de burger broodjes doormidden en rooster de binnenzijde van de broodjes in een droge koeken/grillpan.
- Beleg de broodjes met pulled chicken en coleslaw.