Nieuw favorietje
Deze quiche capresé behoort momenteel wel tot een van mijn favorieten, ik ben gek op een salade capresé en dacht hoe lekker zou het zijn om op deze manier een quiche te maken.
Deze quiche is gevuld met heerlijke mozzarella verse tomaten, rauwe ham en balsamico crème.
Ik had nog wat groene asperges over en besloot om die er ook door te doen.
Wat ik altijd fijn vind aan een quiche is dat hij de volgende dag koud als lunch ook nog heerlijk is!
Dus hou je wat over serveer hem dan de dag erna nog met een frisse salade erbij.
Naast deze quiche blijft een quiche met kip pesto of gewoon Lorraine ook wel een favoriet.
Wat zijn jullie favoriete combi’s voor in een quiche?
Quiche capresé
Ingrediënten
- 1 rol Bladerdeeg uit de koeiling
- 6 Eieren
- 100 gram Geraspte kaas Parmezaan is het lekkerste in deze quiche
- 125 milliliter Kookroom
- 500 gram Snoeptomaten
- 1 pakje Rauwe ham
- 24 mini Bolletjes mozzarella
- 20 gram Verse basilicum
- 10 gram Verse oregano
- 1 eetlepel Grof zeezout
- 1 eetlepel Zwarte peper
- 3 eetlepels Balsamico crème
- 1 restje Groene asperges Heb je niet perse nodig maar ik had ze over dus heb ze toegevoegd
Instructies
- Haal het bladerdeeg 5 a 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Neem een quichevorm en smeer deze met een kwastje lichtjes in met olijfolie, dit zorgt ervoor dat het bladerdeeg straks niet aan de vorm plakt.
- Leg het bladerdeeg in de vorm en snijd de overhangende randen af, mocht niet heel de bodem of de zijkanten goed bedekt zijn kun je dit nog opvullen met de afgesneden stukken.
- Klop de eieren samen met peper, zout en de room glad.Rasp de Parmezaanse kaas en meng deze door het ei mengsel.
- Hak de verse kruiden fijn en roer deze door het ei mengsel.
- Halveer de snoeptomaten en beleg de bodem met een deel tomaten, verdeel daar tussen een deel van de mozzarella en stop er her en der wat opgerolde plakken rauwe ham tussen.Verspreid een deel van de balsamico crème over de eerste laag van je quiche.
- Giet nu de helft van het eimengsel in de quiche.
- Verdeel nu de rest van de tomaten, mozzarella en rauwe ham over de quiche.Bewaar een paar van elk nog om dadelijk de bovenkant af te maken.
- verdeel nog een beetje van de balsamico crème erover alvorens je de rest van het eimengsel erover giet.
- Maak de bovenkant van de quiche af door er nog wat tomaten en mozzarella bollen voorzichtig in de quiche te duwen.Verdeel nog wat stukjes rauwe ham over de bovenkant.
- Snijd de overgebleven groen asperges in stukken en verdeel deze over de quiche en druk ze zachtjes aan.
- Swirl nu het laatste beetje van de balsamico crème erover en schuif de quiche in het midden van de voorverwarmde oven.
- Bak de quiche voor 35 tot 40 minuten af totdat het bladerdeeg krokant en goudbruin is en het ei goed gestold is.
- Check na 30 minuten met een saté prikker of het ei goed gestold is zo niet laat je hem er nog 10 minuten inzitten