Stamppot rauwe andijvie met oude kaas een lente stamppotje
Stamppot rauwe andijvie met oude kaas dat stamppotjes alleen maar in de winter kunnen is natuurlijk grote onzin.
Deze rauwe andijvie stamppot kan prima in het voorjaar.
Doordat de andijvie rauw door de aardappelpuree gaat maakt dat dit gerecht niet zo zwaar is maar juist lekker fris.
Verder is een stamppot niet compleet zonder uitgebakken spekjes en voor extra smaak voegde ik nog mosterd, geroosterde pijnboompitten en blokjes oude kaas toe.
Ik haal mijn kaas het liefste bij de kaasboer of op de markt.
De oude kaas die ik het liefste eet is deze deze heeft een heerlijke smaak en is lekker zoutig.
Maar ook een gewone goudse 48+ oude kaas werkt ook prima in dit recept kies vooral de kaas die jij zelf het lekkerste vind.
Stamppot rauwe andijvie met oude kaas
Ingrediënten
- 1 kilo Kruimige aardappelen
- 30 gram Ongezouten roomboter
- 125 milliter Volle melk
- 2 eetlepels Grove mosterd
- 600 gram Andijvie gesneden
- 300 gram Gerookte spekreepjes
- 100 gram Pijnboompitten
- 300 gram Oude kaas in kleine blokjes
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes doe ze in een ruime pan met water en breng aan de kook, kook de aardappelen 15 minuten en giet ze daarna goed af.
- Was ondertussen de andijvie en laat uitlekken in een vergiet.
- Bak de spekreepjes krokant en rooster in een andere droge koekenpan de pijnboompitten voor een paar minuten tot ze licht goudbruin zijn.
- Snijd ondertussen ook de kaas in kleine blokjes.
- Als de aardappel klaar zijn en je ze goed afgegoten hebt doe je de roomboter, melk en mosterd erbij en pureer met een pureestamper de aardappelen tot een gladde romige puree.
- Roer nu de rauwe andijvie, uitgebakken spekreepjes en 2/3 van de kaasblokjes en 2/3 van de pijnboompitten erdoorheen.
- Verdeel de stamppot rauwe andijvie over de borden en verdeel de overgebleven oude kaas en pijnboompitten erover.