Sticky Cola Chicken Wings heerlijke zoete kippenvleugels
Sticky Cola Chicken Wings heerlijke zoete en malse kippenvleugels.
Heerlijk als borrelhapje of voor op de barbecue.
De eerste keer dat ik kennis maakte met deze saus was in de Ierse pub in Dublin.
Daar kregen we heerlijke Coca Cola spareribs en er werd ook een extra bakje van dit heerlijke goedje bij geserveerd.
Natuurlijk heb ik het recept bij de bar ontfutselt zodat ik het thuis ook kon maken.
Inmiddels maak ik dit recept regelmatig en heb ik er mijn eigen twist aangegeven.
Het sausje van de pub was erg zoet en ik hou van een beetje pit dus heb ik er wat spice aan toegevoegd.
Ik heb dit keer geen spareribs gemaakt maar heerlijke kippenvleugels met deze saus.
En misschien vind ik ze zelfs nog lekkerder dan de spareribs.
Het recept voor deze Coca-Cola saus vind je trouwens hier.
Sticky Cola Chicken Wings
Ingrediënten
- 1 kilo kleine kipkluifjes en Wings
- 1 blikje Coca Cola
- 2 eetlepels Ketjap manis Glutenvrij merk A trade merk
- 2 eetlepels Sambal badjak Glutenvrij merk Koningsvogel
- 1 stuk Rode peper
- 4 teentjes Knoflook
- 1 hele Gele ui
- 20 gram Verse Gember
- 1 eetlepel Donkerbruine basterd suiker
- 1 eetlepel Olijfolie
- 3 eetlepels ketchup
Instructies
- Bak de kipkluifjes in de olijfolie rondom aan in een ruime hapjespan voor een minuutje of 5.Pel ondertussen een de ui en snipper deze fijn.Voeg de ui toe aan de kipkluifjes en pers de teentjes knoflook erboven.Roer dit door en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de rode peper in ringen en doe deze bij de kip.Verwijder de schil van de gember en rasp de gember boven de pan met kipkluifjes.Voeg de ketjap en de bruine suiker toe en roer dit goed door verwarm dit nog 2 minuten.
- Doe de sambal en de Coca Cola erbij en draai het gas laag.Laat de kippetjes 45 minuten marineren.zodat ze lekker sticky worden.
- Serveer direct zodra de saus mooi dik is en goed aan de kipkluifjes hecht.