Ja nog een stroganoff recept.
Ja hoor daar is ze weer Miss Stroganoff met weer een variatie voor een heerlijke stroganoffsaus.
In de wekelijkse groente tas van De Tuin van Best zat een flinke bos cavolo nero.
Cavolo nero is het Italiaanse zusje van de boerenkool.
Het valt een beetje onder de vergeten groente maar toch zie je deze groene supergroente de laatste 2 jaar weer vaker voorbij komen en zelfs een aantal supermarkten verkopen het nu.
En bij de Tuin van Best zit hij met enige regelmaat in de tas met nog veel meer andere heerlijke groente.
Ik probeer zoveel mogelijk extra groente te eten en het gemakkelijkste daarvoor is om de groente door een soep te doen of zoals ik gedaan heb door de stroganoff.
Superfood
Cavolo nero of terwijl beter bekend onder de naam palmkool mag je met recht een superfood noemen!
In palmkool zit namelijk veel calcium zelfs nog meer dan dat er in melk zit.
Calcium zorgt voor sterke botten en een sterk gebit.
Het calcium wat in de palmkool zit wordt gemakkelijk door je lichaam opgenomen.
Daarnaast bevat rauwe palmkool ook veel vitamine K die ook weer van belang is voor sterke botten.
Vitamine A en C die zorgen voor een sterk immuunsysteem.
De palmkool bevat zelfs meer vitamine C dan een sinaasappel dus ik zou zeggen stop eens een aantal bladeren palmkool in je smoothie in plaats van een sinaasappel voor extra vitamine C.
Natuurlijk bevat deze groene krachtpatser nog meer gezonde vitamines en mineralen waaronder foliumzuur en ijzer.
Dus voeg deze superfood eens wat vaker toe aan je menu.
En profiteer van de gezondheidsvoordelen van de natuur.
Stroganoff met cavolo nero
Ingrediënten
- 500 gram Cavolo nero (palmkool)
- 1 eetlepel Olijfolie
- 20 gram Roomboter
- 400 gram Kipfilet
- 250 gram Kastanje champignons
- 70 milliliter Wodka
- 80 milliliter Kippenbouillon
- 1 grote Gele ui
- 4 teentjes Knoflook
- 1 theelepel Grove Zaanse mosterd
- 4 rode Puntpaprika's
- 1 klein Blikje tomatenpuree
- 4 blaadjes Gedroogd laurierblad
- 250 milliliter Sour crème
- 20 gram Verse peterselie
- 1/8 theelepel zwarte peper
- 1/8 theelepel Himalaya zout
Instructies
- Verwarm een grote koekenpan of hapjes pan met een klontje boter en een scheutje olijfolie.Snijd de kastanje champignons in plakken en doe deze in de pan.Snipper ondertussen de ui en pel de teentjes knoflook.Voeg de ui bij de champignons en pers de knoflookteentjes uit boven de pan.Bak de champignons 5 – 7 minuten en spatel deze af en toe om.
- Haal de champignons uit de pan en zet deze op een bord op het aanrecht.Dep de kipfilet droog met een stuk keukenpapier en snijd ze in blokjes.Doe de kipfilet in de pan en bestrooi rijkelijk met peper en zout.Was ondertussen de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.Snijd de paprika’s in repen en doe ze bij de kipfilet in de pan.Bak dit 7 minuten tot de kipfilet goudbruin is.
- Was de cavolo nero en haal het blad van de steel.Droog het blad in de sla centrifuge of dep goed droog in met een theedoek.Snijd de cavolo nero in reepjes en doe deze bij de rest en in de pan en bak dit mee.
- Tussen stap 2 en 3 door kun je je bijgerecht maken.Lekker met zilvervliesrijst of bloemkoolrijst.
- Giet de wodka bij de kip in de pan en roer dit goed door schraap met een spatel lichtjes over de bodem.Hierdoor komen de iet wat aangebakken stukjes los en dit zorgt voor extra smaak.Giet de kippen bouillon, de tomatenpuree en de mosterd in de pan en roer dit door.Doe de champignons terug in de pan.Giet de Sour crème en de gehakte peterselie erbij en roer nog eens door. Voeg de laurierblaadjes toe en zet de deksel op de pan. Draai het gas laag en laat dit op een laag vuur ongeveer nog 5 minuten sudderen. De saus moet wat indikken vind je hem na de 5 minuten nog te dun laat hem dan nog 2 minuten langer in de pan.
- Eet smakelijk!