Tarwebloem tortilla wraps lekker homemade.
Tarwebloem tortilla wraps zijn super easy om te maken en een maal zelf gemaakt wil je nooit meer kant en klare wraps uit de supermarkt!
De basis van deze tortilla wraps zijn tarwebloem.
De echte Mexicaanse tortilla wraps worden gemaakt van maismeel.
Dit recept zal nog even moeten wachten, mijn tortillapers is namelijk nog onderweg.
Dat is namelijk nog gemakkelijker om wraps mee te maken dan worden ze nog dunner dan met de hand uitrollen.
Snel klaar
Deze tortilla wraps zijn super snel klaar nadat je het deeg gemaakt hebt laat je ze nog even rusten en dan kunnen ze hupsakee zo de pan in.
Ze zijn ook ideaal om in te vriezen laat ze na het bakken afkoelen en vries ze dan per stuk in.
Zodra je ze uit de vriezer haalt laat je ze ontdooien en daarna even kort opwarmen in een koekenpan.
Wil je dus voortaan een handig voorraadje in de vriezer hebben?
Dan maak er een hele boel vries ze in en zo heb je altijd heerlijke homade tortilla wraps in huis.
Tarwebloem tortilla wraps
Ingrediënten
- 250 gram Tarwebloem
- 1 theelepel Zout
- 3 eetlepels Milde olijfolie
- 120 milliliter Warm water
- 4 eetlepels Water extra kan nodig zijn om een net iets meer samenhangend deeg te krijgen.
Instructies
- Meng de bloem en het zout in een grote kom van de mixer.
- Laat de mixer met de deeghaak zachtjes draaien en giet geleidelijk de milde olijfolie erbij.
- Als het bloem de olie goed heeft opgenomen, voeg je geleidelijk tijdens het draaien van de machine het warme water erbij.
- Het deeg moet nu goed aan mekaar blijven plakken en van de randen van de kom loskomen en een bal vormen.
- Als dit niet het geval is voeg dan 2 eetlepels water extra toe en laat de machine nog even 30 seconden draaien.Bij mij was 2 eetlepels voldoende mocht dat niet zo zijn voeg er dan 2 extra toe, 4 eetlepels extra is echt de maximale hoeveelheid anders wordt je deeg te dun en te plakkerig.
- Kneed het deeg nu nog 2 minuten door op de laagste stand.
- Stort het deeg nu op een bebloemd werkblad en snijd het in 8 gelijke stukken.
- Vorm nu van elke bol deeg een platte schijf van 8 centimeter doorsnee leg ze op een bakplaat dek af met een theedoek of plastic folie en laat het even 30 minuten rusten.
- Na 30 minuten rol je met een deegroller de schijven uit tot een dunne ronde lap van 20 centimeter.Heb je een tortillapers pers ze dan in de pers uit tot mooie ronde tortilla's
- Verhit een grote koekenpan met anti aanbak laag op hoog vuur.
- Bak de tortilla's aan een kant tot er bruine plekjes ontstaan dit duurde ongeveer 1 minuutje bij mij.Draai hem nu om en bak de ander zijde ook tot er bruine plekjes ontstaan.
- Herhaal dit bij alle tortilla's en bewaar de tortilla's die klaar zijn onder een theedoek om ze warm te houden.