Teriyaki saus met dit recept maak jij gemakkelijk zelf deze heerlijke Japanse saus
Teriyaki saus met dit recept maak jij gemakkelijk zelf deze heerlijke Japanse saus wie is er niet bekend mee met deze saus?
Voor mij is het toch wel een favoriet lekker sticky een klein zoetje en beetje een zuurtje pure perfectie.
En lekker om deze heerlijke Teriyaki chickenwings mee te maken.
Natuurlijk kun je een kant en klare saus gebruiken maar hoe leuk is het om je saus zelf from scratch te maken.
Het is helemaal niet moeilijk en het smaakt ook nog eens vele malen lekkerder.
Met onderstaande recept laat ik je zien dat je dit met een aantal basis ingrediënten zo gemaakt hebt.
Dus laat dat flesje voortaan maar gewoon lekker in de supermarkt staan.
Teriyaki saus
Ingrediënten
- 80 gram Sojasaus
- 3 eetlepels Mirin
- 1 eetlepel Sake
- 3 eetlepels Donker bruine basterdsuiker
- 1 1/2 eetlepels Vers geraspte gember
- 2 stuks Knoflookteentjes Geperst
- 1 eetlepel Vloeibare honing
- 1 theelepel Sesam olie
- 240 milliter Water
- 3 theelepels Maizena
Instructies
- Pers de knoflookteentjes uit boven een steelpan en doe hierbij de vers geraspte gember, bruine basterdsuiker, Mirin, Sake, Honing en sesamolie.
- Zet dit op een klein pitje en breng dit aan de kook.
- Meng het water met de maizena roer dit tot een glad papjes en zodra de Teriyaki saus kookt voeg je dit toe en roer je het goed door.
- Laat de saus 4 – 5 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig door.
- Als de saus klaar is doe hem een schoon glazen potje laat compleet afkoelen en doe de deksel erop.
- Je kunt de Teriyaki saus maximaal 2 weken in de koelkast bewaren.
ga ik zeker maken. Mooie site
Dankjewel Lies!
Groetjes, Nicole
Queen N’s Kitchen