Uienringen in bierbeslag heerlijke snack in een luchtig beslag
Uienringen in bierbeslag heerlijke knapperige snack in een luchtig beslag.
een nieuwe serie gerechten start op Queen N’s Kitchen!
Namelijk pub food typische gerechten die je in de pub op de menu kaart vind.
Het eerste recept van pub food waren deze krokante kipkluifjes dat recept vind je hier.
Het vervolg van de serie pub food zijn deze onion rings.
Iets wat je overal wel in de kroeg op de menu kaart ziet staan met dit recept kun je ze nu gemakkelijk zelf maken.
Glutenvrije tip:
Sinds kort weet ik dat ik Gluten sensiviteit heb.
Nou kun je deze kipjes gemakkelijk glutenvrij maken door de bloem te vervangen door een mix van glutenvrije bloem en amandelmeel.
En het bier te vervangen voor ijskoud spa rood of glutenvrij bier.
Verder hou je gewoon het recept aan.
Uienringen in bierbeslag
Ingrediënten
- 5 grote Uien
- 150 gram patentbloem Of glutenvrije vervanging zie tips in introductie
- 2 stuks Eidooiers
- 150 milliter Bier of spa rood
- 2 theelepels Patat kruiden
Instructies
- Schil de uien en snijd in ringen maak deze ringen los van mekaar.
- Maak in een andere grote schaal het beslag meng hiervoor de kruiden met de bloem, klop de eidooiers en het bier erdoorheen en meng tot een glad en luchtig beslag zonder klontjes.
- Verwarm de frituurpan op 180 graden.
- Meng de uienringen door het beslag leg een bakplaat klaar met keukenpapier naast de frituurpan.
- Haal met een vork stuk voor stuk de uienringen uit het beslag laat een klein beetje uitlekken en laat ze voorzichtig in het frituurvet zakken.
- Doe dit steeds in porties anders heb je kans dat alle uienringen aan mekaar gaan plakken.
- Bak de porties uienringen goudbruin en knapperig haal ze uit de frituurpan en laat ze uitlekken op de bakplaat met keukenpapier.
- Herhaal tot alle uienringen gebakken zijn en serveer daarna direct.