Vegetarische balletjes in stroganoffsaus

Vega stroganoff

Mijn tante komt bijna wekelijks bij ons eten.
Dus dan maak ik altijd een vegetarisch gerecht op die dag.
Ze wilde heel graag een keer stroganoff eten dus verving in de vleesgehaktballen voor vegetarische gehaktballen en de runderbouillon voor groentebouillon.
De crème fraîche in dit recept kun je vervangen voor opgeklopte soja room.
Er zijn namelijk vegetariërs die crème fraîche wel eten dus dan kun je het er gerust in laten.
Wil je dit niet dan is het dus gemakkelijk te vervangen vandaar dat ik deze optie erbij zet.


Verder smaakt de stroganoff nog steeds net zo lekker als deze met vleesgehaktballen.
https://huisjeboompjefoodie.nl/gehaktballen-in-stroganoffsaus/
Ook vind je de stroganoff met kip op mijn site zie link https://huisjeboompjefoodie.nl/chicken-stroganoff/ .
Nu dus ook deze vegetarische versie en binnenkort komt er nog een variatie aan met extra groente.
Ik begin me serieus af te vragen hoeveel variaties er nog gaan komen op de stroganoff.
De stroganoff vind ik zelf ontzettend lekker mocht het jullie nog niet opgevallen zijn haha.
Vandaar ook al die verschillende variaties dus is er voor iedere smaak wel een geschikt recept.

Eet smakelijk!

Vegetarische balletjes in stroganoffsaus

De vega versie va de gehaktballen stroganoff
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Equipment

  • hapjes pan
  • scherp mes
  • mengkom
  • knoflookpers
  • Snijplank
  • maatbeker
  • blikopener (optioneel)

Ingrediënten
  

  • 1 Pakje Vegetarische gehaktballen
  • Olijfolie
  • 250 Gram Kastanje champignons Gesneden
  • 1 Grote Gele ui Gesnipperd
  • 4 Teentjes Knoflook Geperst
  • 70 Milliliter Wodka Puur zonder smaak
  • 80 Milliliter Groentebouillon
  • 1 Theelepel Grove Zaanse mosterd
  • 4 Stuks Puntpaprika's
  • 1 Klein Blikje tomatenpuree
  • 4 Gedroogde Blaadjes laurierblad
  • 250 Milliliter Soja (kook) room Eerst even opkloppen met een mixer
  • 1 Eetlepel Verse peterselie Fijngehakt
  • peper & zout Naar smaak

Instructies
 

  • Snijd de champignons in plakken en pel de teentjes knoflook.
    Snipper ook alvast de ui.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een hapjespan en verhit dit op middelhoog vuur.
  • Doe de champignons samen met de ui in de hapjespan en pers de teentjes knoflook erboven uit.
    Voeg naar smaak flink peper en zout toe en bak dit ongeveer 5 – 7 minuten aan.
    Spatel het af en toe even goed om.
  • Doe de vegetarische gehaktballen erbij en verwarm deze even 5 minuten mee op laag vuur.
    Was ondertussen de punt paprika's en verwijder de zaadlijsten.
    Snijd de paprika's in reepjes.
  • Doe de paprika's bij de rest in de pan en bak dit 5 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree, mosterd, Wodka, Bouillon bij de rest in de pan en draai het vuur weer wat hoger.
    Roer dit af en toe door met een spatel en verwarm nog 2 – 3 minuten.
  • Giet nu de opgeklopt sojaroom erbij en voeg de fijngesneden peterselie toe roer even door en doe de deksel op de pan.
    Laat het geheel nog 5 minuten op laag vuur sudderen.
    Serveer met rijst of groente.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*