Vegetarische Griekse souvlaki een heerlijke Souvlaki van Vegetarische stukjes
Vegetarische Griekse souvlaki een heerlijke Souvlaki van Vegetarische stukjes.
Griekse Souvlaki iedereen die vaak bij een Grieks restaurant heeft gegeten.
Of misschien wel op vakantie is geweest in Griekenland is bekend met deze heerlijke kruidige vlees spiesjes.
Ook wel bekend onder de naam Souvlaki!
Je hebt ze in de variant van kip en varkensvlees.
Omdat mijn Tante gezellig bleef eten en zij is vegetarisch besloot ik om een Vegetarische versie te maken.
Je kunt hiervoor tofu gebruiken of Vega wokreepjes.
Deze versie hoeft minder lang te marineren dan de vleesversie 2 tot 4 uurtjes marineren is voor tofu of deze wokstukjes meer dan voldoende.
Mijn tante vond ze erg lekker en zelf vond ik ze ook super goed gelukt.
Vegetarische Griekse souvlaki
Ingrediënten
- 375 gram Tofu of vegetarische wok reepjes
- 3 teentjes Knoflook
- 4 eetlepels Olijfolie
- 3 eetlepels Citroensap
- 1 eetlepel Gedroogde Oregano
- 1 eetlepel Gedroogde Tijm
- 2 eetlepels Rode wijn azijn
- 1/2 eetlepel Honing
- 1 theelepel Gedroogde Rozemarijn
- 2 theelepels Gemalen zwarte peper
- 2 theelepels Zout
Instructies
- Snijd de tofu in even grote blokjes als e wokreepjes gebruikt kun je deze stap overslaan.
- Doe de tofu of wokreepjes in een kom pers de teentjes knoflook uit en voeg de rest van de ingrediënten toe.
- Meng de marinade goed door het tofu of wokreepjes heen.
- Doe alle stukjes tofu/wokreepjes in een zip lock zakje en leg de zak in de koelkast marineer voor minimaal 2 tot maximaal 4 uurtjes.
- Haal het uit de koelkast en rijg het op spiesjes.
- Grill de vegetarische Souvlaki in de grillpan in 5 – 8 minuten gaar.
- Serveer met Pita, salade tzatziki en frietjes.