Veggie power!
Nu ik koolhydraatarm eet probeer ik al mijn koolhydraten zoveel mogelijk uit groentes te halen.
Wist je dat je gemiddeld eigenlijk tussen de 400 en 500 gram groente per dag zou moeten eten?
Toch ligt het gemiddelde in Nederland op 200 – 250 gram per dag.
Dit blijkt uit recente onderzoeken eigenlijk best wel laag te zijn.
Groenten bevatten namelijk ontzettend veel vitamines en mineralen.
Daarnaast bevatten groente veel voedingsvezels die zorgen voor een goede spijsvertering.
In andere landen ligt het minimale grammen groenten per dag een stuk hoger als hier in Nederland.
Kies voor groenten als tussendoortje
Wil je nou toch proberen wat extra groente te eten op een dag?
Zet dan in de middag eens een snack plateau met rauwe groenten en een gezonde dip op tafel.
Zo knabbel je toch mooi dagelijks al gauw wat extra groente weg.
In dit recept heb ik een veggie plateau voor je met de Green Queen dip :).
Ingrediënten voor een veggie plateau
- rauwe bloemkoolroosjes
- geschrapte wortels
- komkommer
- snoeptomaten
- of ander groenten die je zelf lekker vindt.
Voor de Green Queen dip!
- 15 gram verse bieslook
- 20 gram verse peterselie
- 10 gram verse basilicum
- 1 teentje knoflook
- sap van een halve citroen
- 1 eetlepel Steviala Sweet bee
- 4 eetlepels van wijngaarden Zaanse mayonaise
- Campina volle milde kwark 4 eetlepels
- peper en zout
Bereidingswijze
Stap 1
Was alle groente goed onder de kraan en snijd ze in reepjes, bokjes of plakjes en leg ze in een schaal.
Stap 2
Doe alle ingrediënten voor de green Queen dip in een blender en blend het tot het glad is en geen stukjes meer bevat.
Stap 3
Doe de dip en een schaaltje en serveer bij de rauwe groenten.
Lekker dippen maar!