Whisky chocolade mousse zachte mousse met Ierse whisky
Whisky chocolade mousse een heerlijke mousse met een sterke whisky smaak.
Ik heb bij mijn lokale slijter de volgende soort gekocht namelijk Paddy Ierse Whisky
Maar vraag gerust bij je plaatselijke slijterij naar de verschillende Ierse Whisky.
Ik heb deze versie gekocht omdat deze naast geschikt is om te drinken.
Ook gebruikt kan worden bij koken en bakken.
En dus ook prima geschikt is voor in desserts zoals dit lekkere toetje.
Voor meer lekkere toetjes neem hier eens een kijkje.
Even terug naar deze chocolade mousse je moet hiervoor eiwitten opkloppen in een vetvrije kom.
Ik heb hier een fijn trucje voor voordat ik eiwitten in mijn kom doe neem ik eerst een halve citroen of een limoen en wrijf hiermee de kom in.
Zo weet ik zeker dat hij helemaal vetvrij is.
Whisky chocolade mousse
Ingrediënten
- 200 gram Melk chocolade of puur
- 2 stuks Eieren gesplitst
- 200 gram Slagroom
- 20 gram Kristalsuiker
- 75 milliter Whisky
- extra slagroom en chocolade voor het serveren (optioneel voedselkleurstof)
Instructies
- Hak de chocolade fijn met een scherp mes en smelt deze au bain marie met 50 gram van de slagroom.
- Laat dit vervolgens afkoelen totdat deze op kamertempratuur is.
- Splits de eieren en klop de eiwitten in een vetvrije kom samen met de suiker stijf.
- klop in een andere kom de overgebleven slagroom stevig.
- Als de chocolade afgekoeld is meng je daar de 2 eidooiers en de whisky doorheen en vouw rustig met een spatel de opgeklopte eiwitten erdoor.Doe dit rustig zo behoud je de meeste luchtigheid
- En spatel daarna rustig de opgeklopte slagroom erdoor.
- Verdeel de mousse over 4 glaasjes en laat 4 uur opstijven in de koelkast.
- Spuit voor serveren er nog slagroom op en schaaf er nog wat chocolade overheen.