Ingrediƫnten
Method
- Rooster 3 zuurdesem boterhammen, laat afkoelen en maal in een foodprocessor tot paneermeel.
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes en doe ze in een hoge pan en vul deze met water.
- Breng de aardappelen aan de kook en kook ze in 15- 20 minuten gaar.
- Giet de aardappelen af en laat ze nog even 2 minuten op een laag pitje uitstomen er mag namelijk totaal geen vocht meer bij de aardappelen zitten.
- Stamp met een pureestamper of gebruik een aardappelknijper om een gladde puree te maken.
- Roer de mosterd, mosterdpoeder, nootmuskaat, paprikapoeder, peper, Keltisch zeezout, xanthaangom en de eidooiers door de puree.
- Doe de puree in een schaal en laat compleet afkoelen zet deze het liefste 6 tot 8 uur in de koelkast zodat deze goed op kan stijven.
- Haal de puree als die opgesteven is uit de koelkast en rol van de puree kleine ballen ter grote van een bitterbal.
- Neem 3 diepe borden doe de biologische tarwebloem op 1 bord klop op een ander bord de eiwitten los en gebruik het 3e bord voor de zuurdesem paneermeel.
- Rol de ballen puree eerst door de biologische tarwebloem vervolgens door de eiwitten en daarna door de zuurdesem paneermeel.
- Zorg er voor dat de balletjes goed bedekt zijn met de zuurdesem paneermeel.
- Leg de ballen op een bord en plaats dit bord nog een 30 minuten in de koelkast zodat ze op kunnen stijven.
- Verwarm het laatste kwartier dat de aardappel balletjes in de koelkast liggen een gietijzeren pan met kokosolie tot 180 graden.
- Bak de aardappel balletjes in porties van 8 stuks in 4- 8 minuten goudbruin en krokant in de kokos olie.
- Laat de balletjes uitlekken op een laagje keukenpapier.
- Als je de balletjes niet direct allemaal opeet kun je ze als ze afgekoeld zijn invriezen en de volgende keer meteen vanuit de vriezer op 180 graden in 4 minuten opnieuw frituren in een pan met kokos olie.
Notities
Enjoy!