Ingrediƫnten
Method
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes en doe ze in een hoge pan en vul deze met water.
- Breng de aardappelen aan de kook en kook ze in 15- 20 minuten gaar.
- Giet de aardappelen af en laat ze nog even 2 minuten op een laag pitje uitstomen er mag namelijk totaal geen vocht meer bij de aardappelen zitten.
- Stamp met een pureestamper of gebruik een aardappelknijper om een gladde puree te maken.
- Roer de mosterd, mosterdpoeder, nootmuskaat, gerookte paprikapoeder, peper, zout en de eidooiers door de puree.
- Doe de puree in een schaal en laat compleet afkoelen zet deze het liefste 6 tot 8 uur in de koelkast zodat deze goed op kan stijven.
- Haal de puree als die opgesteven is uit de koelkast en rol van de puree krokketjes.
- Neem 3 diepe borden doe de bloem op 1 bord klop op een ander bord de eiwitten los en gebruik het 3e bord voor de panko.
- Rol de kroketjes eerst door de bloem vervolgens door de eiwitten en daarna door de panko.
- Zorg er voor dat de kroketjes goed bedekt zijn met panko.
- Leg de kroketjes op een bord en plaats dit bord nog een 60 minuten in de koelkast zodat ze op kunnen stijven.
- Verwarm het laatste kwartier dat de aardappel kroketjes in de koelkast liggen de frituurpan op 180 graden.
- Bak de aardappel kroketjes in porties van 6 stuks in 5 - 10 minuten goudbruin en krokant in de frituurpan.
- Laat de aardappel kroketjes uitlekken op een laagje keukenpapier.
- Als je de aardappel kroketjes niet direct allemaal opeet kun je ze als ze afgekoeld zijn invriezen en de volgende keer meteen vanuit de vriezer op 180 graden in 4 minuten opnieuw frituren in de frituurpan.
Notities
Eet smakelijk!