Ingrediƫnten
Method
Voor de cake
- Verwarm de oven voor op 160 graden boven en onder warmte.
- Bekleed 2 springvormen van 20 centimeter doe bakpapier op de bodem en vet de randen goed in met boter.
- Klop de boter en suiker samen voor 5 minuten tot een luchtig mengsel.
- Klop nu 1 voor 1 de eieren er door en mix het als alle eieren erbij zitten nog 5 minuten tot het geheel lichtgeel en luchtig is.
- Voeg het vanille extract toe en zeef de bloem met de bakpoeder boven de kom en spatel dit door het beslag tot alles goed gemengd is.
- verdeel het beslag over de 2 springvormen en schuif de springvormen in het midden van de oven op 160 graden en bak de cakes in 30 minuten gaar en goudbruin.
- Haal de cakes uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen in de vorm alvorens je ze eruit haalt en op een taartrooster legt.
- Laat de cakes compleet afkoelen voordat je ze vult met de mascarponeroom en aardbeien.
Voor de vulling
- Klop de slagroom met de suiker stijf en klop de mascarpone er doorheen.
- Smeer een cake in met mascarpone room en bewaar wat voor bovenop.
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes en halveer de aardbeien.
- Verdeel wat aardbeien over de mascarponeroom plaats de andere cake er voorzichtig bovenop en verdeel daar de rest van de mascarpone over en garneer met de overbleven aardbeien.
- Bewaar de cake in de koelkast of serveer direct.
Notities
Enjoy!