Ga terug
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 19 minuten
Porties: 4 Personen
Gang: Borrelhapje, dinner
Keuken: Spaans

Ingrediƫnten
  

  • 500 Gram Gehakt naar keuze
  • 1 Ei
  • 1 Blik Mutti Polpa
  • 1 ui Gesnipperd
  • 1 Grote Rode paprika Gewassen en gesneden in blokjes
  • 4 Teentjes Knoflook Gesneden
  • 4 - 5 Eetlepels Kruiden paneermeel
  • 1 Theelepel Paprika poeder
  • 1 Theelepel Gerookt paprika poeder
  • 1 Rode peper gesneden
  • Olijfolie
  • 1 Klontje Roomboter Ongeveer 20 gram
  • Peper & Zout Naar smaak
  • 1 tot 4 Theelepels Maggi
  • 15 Gram Verse peterselie Fijn gesneden
  • 1/8 Theelepel Worcestersaus

Equipment

  • Pan
  • Staafmixer
  • knoflookpers
  • scherp mes

Method
 

  1. Kneed het gehakt samen met zout, peper, maggi, paprikapoeder, ei, 2 teentjes geperste knoflook en het paneermeel.
    En draai er gehaktballen van ongeveer de grootte van een bitterbal zorg dat ze allemaal even groot zijn dan garen ze het beste.
  2. Verhit een koekenpan met wat olijfolie en de boter en bak hierin de gehaktballen rondom goud bruin.
  3. Haal de gehaktballen uit de pan.
    Doe de gesnipperde ui, fijngesneden knoflook teentjes paprika blokjes, fijn gesneden rode peper in de pan en fruit dit 5 minuten aan.
    Voeg het blik Mutti polpa toe en pureer de saus met een staafmixer glad.
  4. Voeg nu de gerookte paprika poeder toe en de gehaktballen bij de saus in de pan.
    Verwarm het geheel nog 8 minuten goed door en breng extra op smaak met peper en zout en worcestersaus.
  5. Schep de gehaktballen en de saus in een schaal en garneer met vers gesneden peterselie