Ingrediƫnten
Method
- Was de komkommer halveer de komkommer in de lengte verwijder met een lepel de zaadlijsten uit de komkommer.
- Snijd de komkommer in dunne plakken en die ze in een grote zeef die je boven een kom zet.
- Schil de ui snijd hem in kwarten en snijd de kwarten in dunne plakken.
- Doe de ui bij de komkommer bestrooi de komkommer en ui met flink veel zout en laat het 2 uur in het vergiet boven de kom staan zodat het vocht eruit komt.
- Was na 2 uur de komkommer en ui goed onder de koude kraan.
- Verwarm in een pan de azijn en de suiker roer door tot de suiker is opgelost.
- Snijd de lombok peper in ringen en doe deze met de komkommer en ui in de pan met azijn.
- Roer door voeg water toe en flink veel vers gemalen zwarte peper.
- Breng het geheel aan de kook en laat het 2 minuten koken.
- Laat daarna compleet afkoelen en schep in goed afsluitbare potjes in de koelkast.
Notities
Eet smakelijk!