Ga terug
Atjar Ketimoen

Atjar Ketimoen

Atjar Ketimoen ingemaakte zoet zure groenten uit Indonesiƫ
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 2 uur 5 minuten
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indonesisch

Ingrediƫnten
  

  • 1 hele Biologische Komkommer
  • 1 stuk Lombok peper
  • 1 hele Biologische Rode ui
  • 600 milliter Biologische Azijn
  • 300 gram Suiker
  • 100 milliter Water
  • Keltisch zeezout
  • Vers gemalen zwarte peper

Method
 

  1. Was de komkommer halveer de komkommer in de lengte verwijder met een lepel de zaadlijsten uit de komkommer.
  2. Snijd de komkommer in dunne plakken en die ze in een grote zeef die je boven een kom zet.
  3. Schil de ui snijd hem in kwarten en snijd de kwarten in dunne plakken.
  4. Doe de ui bij de komkommer bestrooi de komkommer en ui met flink veel zout en laat het 2 uur in het vergiet boven de kom staan zodat het vocht eruit komt.
  5. Was na 2 uur de komkommer en ui goed onder de koude kraan.
  6. Verwarm in een pan de azijn en de suiker roer door tot de suiker is opgelost.
  7. Snijd de lombok peper in ringen en doe deze met de komkommer en ui in de pan met azijn.
  8. Roer door voeg water toe en flink veel vers gemalen zwarte peper.
  9. Breng het geheel aan de kook en laat het 2 minuten koken.
  10. Laat daarna compleet afkoelen en schep in goed afsluitbare potjes in de koelkast.

Notities

Eet smakelijk!