Ga terug

Beef & Guinness pie

Gang dinner, Hoofdgerecht
Keuken Iers
Porties 6 personen

Equipment

  • Gietijzeren skillet pan

Ingrediƫnten
  

  • 1 kilo Ierse runderrib lappen
  • 1 pakje Streaky bacon
  • 4 grote Gele Uien
  • 1 eetlepel Tarwebloem
  • 85 gram Ongezouten roomboter
  • 100 gram Rozijnen
  • 1 eetlepel Donker bruine basterdsuiker
  • 300 milliter Guinness
  • 1 rol Bladerdeeg uit de koeling
  • 1 Ei
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Meng rijkelijk peper en zout door de bloem en doe de bloem in een kom.
    snijd de runderrib lappen in kleine blokjes en hussel door de bloem
  • Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin, snijd de streaky bacon in stukken en verwarm mee door het vlees.
  • Haal het vlees en de bacon uit de pan en zet opzij in een diep bord.
  • Schil de uien en snipper deze fruit ze 2 minuten in de pan.
  • Voeg de rozijnen, suiker en Guinness bij de uien in de pan en doe het vlees erbij.
  • Doe de deksel op de pan en draai het vuur laag, laat het met de deksel op de pan 2 uur sudderen.
    Voeg wat bouillon toe als het vocht te snel verdampt.
  • Verwarm na 1, uur en 45 minuten de oven voor met de skillet in de oven op 200 graden boven en onder warmte.
  • Haal de rol bladerdeeg uit de koeling en laat 5 minuten op kamer tempratuur komen.
  • Haal als de oven warm is voorzichtig de skillet uit de oven en giet het stoofvlees in de skillet.
  • Rol het bladerdeeg uit en steek met een shamrock of ander klein vormpje 3 stukken bladerdeeg uit de lap.
  • Leg het bladerdeeg over de pan en vouw de overhangende stukken bladerdeeg voorzichtig in de pan.
  • Zet de beef & Guinness pie voor 35 minuten in de hete oven.

Notities

Eet smakelijk!