Ingrediƫnten
Equipment
Method
- Meng rijkelijk peper en zout door de bloem en doe de bloem in een kom.snijd de runderrib lappen in kleine blokjes en hussel door de bloem
- Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin, snijd de streaky bacon in stukken en verwarm mee door het vlees.
- Haal het vlees en de bacon uit de pan en zet opzij in een diep bord.
- Schil de uien en snipper deze fruit ze 2 minuten in de pan.
- Voeg de rozijnen, suiker en Guinness bij de uien in de pan en doe het vlees erbij.
- Doe de deksel op de pan en draai het vuur laag, laat het met de deksel op de pan 2 uur sudderen.Voeg wat bouillon toe als het vocht te snel verdampt.
- Verwarm na 1, uur en 45 minuten de oven voor met de skillet in de oven op 200 graden boven en onder warmte.
- Haal de rol bladerdeeg uit de koeling en laat 5 minuten op kamer tempratuur komen.
- Haal als de oven warm is voorzichtig de skillet uit de oven en giet het stoofvlees in de skillet.
- Rol het bladerdeeg uit en steek met een shamrock of ander klein vormpje 3 stukken bladerdeeg uit de lap.
- Leg het bladerdeeg over de pan en vouw de overhangende stukken bladerdeeg voorzichtig in de pan.
- Zet de beef & Guinness pie voor 35 minuten in de hete oven.
Notities
Eet smakelijk!