Meng rijkelijk peper en zout door de bloem en doe de bloem in een kom.snijd de runderrib lappen in kleine blokjes en hussel door de bloem Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin, snijd de streaky bacon in stukken en verwarm mee door het vlees.
Haal het vlees en de bacon uit de pan en zet opzij in een diep bord.
Schil de uien en snipper deze fruit ze 2 minuten in de pan.
Voeg de rozijnen, suiker en Guinness bij de uien in de pan en doe het vlees erbij.
Doe de deksel op de pan en draai het vuur laag, laat het met de deksel op de pan 2 uur sudderen.Voeg wat bouillon toe als het vocht te snel verdampt. Verwarm na 1, uur en 45 minuten de oven voor met de skillet in de oven op 200 graden boven en onder warmte.
Haal de rol bladerdeeg uit de koeling en laat 5 minuten op kamer tempratuur komen.
Haal als de oven warm is voorzichtig de skillet uit de oven en giet het stoofvlees in de skillet.
Rol het bladerdeeg uit en steek met een shamrock of ander klein vormpje 3 stukken bladerdeeg uit de lap.
Leg het bladerdeeg over de pan en vouw de overhangende stukken bladerdeeg voorzichtig in de pan.
Zet de beef & Guinness pie voor 35 minuten in de hete oven.