Ga terug
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 34 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch

Ingrediënten
  

Marinade voor de biefstuk
  • 2 stuks Biologische Biefstuk van 175 gram per stuk
  • 1 theelepel Biologische Maizena
  • 1 eetlepel Biologische Donkere soja saus
  • 1/8 theelepel Bakingsoda
Voor de Beef Lo Mein
  • 2 teentjes Biologische Knoflook Geperst
  • 1 rode Biologische Puntpaprika
  • 1 stuk Biologische Winterpeen
  • 150 gram Biologische Kastanje champignons
  • 1 klein Blikje bamboe scheuten
  • 1/2 stuk Biologische Chinese kool In dunne reepjes
  • 6 steeltjes Biologische Lente ui In dunne ringen
  • 1 eetlepel Shaoxing wijn
  • 1 eetlepel Biologische olijfolie
  • 175 gram Biologische noedels
Voor de saus
  • 1 eetlepel Biologische Lichte soja saus
  • 1 eetlepel Biologische Oestersaus
  • 1 theelepel Biologische Donkere sojasaus
  • 1/2 theelepel Biologische Sesam olie
  • 1/8 theelepel Keltisch zeezout
  • 1/8 theelepel biologische rietsuiker
  • 1/8 theelepel Biologische Witte peper

Method
 

Voor de biefstuk te marineren
  1. Snijd de stukken biefstuk in dunne reepjes en doe in een schaal.
  2. Voeg de overige ingrediënten van de marinade erbij en meng alles goed door.
  3. Zet het in de koelkast en laat het 30 minuten marineren.
  4. Bereid ondertussen de noedels volgens de verpakking.
  5. Was alle groenten snijd de winterpeen in dunne reepjes net zoals de Chinese kool en snijd de lente ui in dunne ringen.
  6. Pel de teentjes knoflook en snijd de champignons in plakken.
    Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd deze in dunne reepjes.
  7. Meng alle ingrediënten voor de saus voor de Beef Lo Mein.
  8. Verhit olijfolie in een wok en voeg de biefstuk reepjes toe bak ze op hoog vuur rondom bruin dit duurt max 2 minuten.
  9. Haal de biefstukreepjes nu uit de pan en zet opzij op een bord
  10. Pers nu de teentjes knoflook uit en voeg de gesneden groente en de champignons toe wok dit geheel 2 - 5 minuten.
  11. Giet de bamboe scheuten af en doe ze in de wok erbij voeg de noedels en de saus toe en de biefstuk reepjes wok dit nog 2 minuten op hoog vuur schep het geheel goed om tijdens het wokken.
    Blus af met de Shaoxing wijn en verhit het geheel nog 1 minuut.
  12. Verdeel over 2 borden en serveer direct.

Notities

Eet smakelijk!