Ingrediƫnten
Method
- Rooster de kardemompeulen, gedroogde chili pepers, kruidnagel, korianderzaadjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren.
- Doe ze in een spice grinder of gebruik een vijzel en maal ze tot een fijn kruidenpoeder.
- Meng deze kruiden samen met de kurkuma, paprikapoeder, Garam masala, curry poeder en zet even opzij.
- Snijd de rund riblappen in grove blokjes verhit in een grote braadpan de kokosolie en bak de stukjes vlees rondom goud bruin.
- Pel en pers ondertussen de teentjes knoflook en rasp de gember fijn doe dit bij het vlees en bak even 2 minuten mee.
- Doe je kruidenmengsel erbij en bak dit 5 minuten mee schep dit goed om.
- Voeg de tomaten passata toe en verwarm dit 5 minuten doe nu de currysaus erbij en rasp de limoen en doe de rasp er ook bij. Pers de limoen uit en voeg ook het sap toe.
- Breng het aan de kook draai het vuur laag doe de deksel op de pan en laat het geheel 2 tot 2,5 uur zachtjes sudderen totdat het vlees helemaal mals is en uit mekaar valt.
- Hak de verse koriander fijn doe dit bij de Curry madras en bewaar wat voor de garnering.Laat dit nog even 15 - 20 minuten verder sudderen.
- Maak ondertussen de rijst en je eventuele andere bijgerechten af.
- Serveer de Madras curry direct op een bord met rijst bestrooi met wat verse koriander.
Notities
Eet smakelijk!