Ga terug
Beef Madras

Beef Madras

Beef Madras een heerlijke curry uit Zuid India
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 3 uur 15 minuten
Totale tijd 3 uur 30 minuten
Gang dinner, Hoofdgerecht
Keuken Indiaas

Ingrediƫnten
  

  • 1 kilo Biologische Runderrib lappen
  • 1 liter Curry basis saus Zie recept op de website
  • 2 eetlepels Biologische kokosolie
  • 4 teentjes Biologische Knoflook Geperst
  • 5 centimer Biologische Verse gember Geraspt
  • 150 milliter Biologische tomaten passata
  • 4 hele Biologische Kruidnagels
  • 4 Hele Biologische Kardemompeulen
  • 2 theelepels Biologische Koriander zaadjes
  • 4 gedroogde Biologische Chili pepers
  • 1 eetlepel Biologische Paprikapoeder
  • 1 theelepel Curry poeder
  • 1 theelepel Garam masala
  • 1 theelepel Biologische Kurkuma
  • 1 stuk Biologische Limoen Rasp en sap
  • 15 gram Biologische Verse koriander

Instructies
 

  • Rooster de kardemompeulen, gedroogde chili pepers, kruidnagel, korianderzaadjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren.
  • Doe ze in een spice grinder of gebruik een vijzel en maal ze tot een fijn kruidenpoeder.
  • Meng deze kruiden samen met de kurkuma, paprikapoeder, Garam masala, curry poeder en zet even opzij.
  • Snijd de rund riblappen in grove blokjes verhit in een grote braadpan de kokosolie en bak de stukjes vlees rondom goud bruin.
  • Pel en pers ondertussen de teentjes knoflook en rasp de gember fijn doe dit bij het vlees en bak even 2 minuten mee.
  • Doe je kruidenmengsel erbij en bak dit 5 minuten mee schep dit goed om.
  • Voeg de tomaten passata toe en verwarm dit 5 minuten doe nu de currysaus erbij en rasp de limoen en doe de rasp er ook bij. Pers de limoen uit en voeg ook het sap toe.
  • Breng het aan de kook draai het vuur laag doe de deksel op de pan en laat het geheel 2 tot 2,5 uur zachtjes sudderen totdat het vlees helemaal mals is en uit mekaar valt.
  • Hak de verse koriander fijn doe dit bij de Curry madras en bewaar wat voor de garnering.
    Laat dit nog even 15 - 20 minuten verder sudderen.
  • Maak ondertussen de rijst en je eventuele andere bijgerechten af.
  • Serveer de Madras curry direct op een bord met rijst bestrooi met wat verse koriander.

Notities

Eet smakelijk!