Ingrediënten
Method
- Verwarm de melk lichtjes tot max 37/38 graden.
- Doe het zout onder in de mengkom, daarboven op de patentbloem, aan de linkerkant op het bloem de suiker.
- Doe de roomboter in blokjes en leg deze rechts in de kom bovenop het bloem.
- Doe de droge gist bij de melk en roer even door.
- Zet de de standmixer aan op de laagste stand en giet langzaam de gist/melk bij het deeg.
- Kneed het 5 – 10 minuten tot en egaal glad deeg.
- Verdeel het deeg in 8 stukken.
- Rol het deeg in ballen en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Bedek ze losjes met plastic folie en laat ze op een warme plaats 20 minuten rusten.
- Maak ondertussen de gehakt vulling door alle ingrediënten voor het gehakt goed te mengen.
- verdeel het gehakt in 8 ballen.
- Rol ze tot worstjes van 12 centimeter lang en leg ze even op een bord aan de kant.
- Neem de ballen deeg van de bakplaat en rol iedere bal uit tot een ovale lap het deeg moet 3 centimeter langer zijn dan de worstjes.
- Klop een ei los en leg de worst in het midden van het deeg wat je net hebt uitgerold.
- Smeer de randen van het deeg in met losgeklopt ei.
- Vouw de uiteindes van het deeg nu over de worst.
- Vouw daarna het deeg van de lange zijdes over mekaar heen.
- Druk de naad goed aan met je vingers.
- Leg de worstenbroodjes nu uit mekaar met de naad naar benden op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Dek de worstenbroodjes nu losjes af met plastic folie en laat ze op een warme plek 45 minuten rijzen.
- Bewaar het overgebleven losgeklopte ei.
- Verwarm na 30 minuten de oven voor op 200 graden boven en onder warmte of op 190 graden hete lucht.
- Haal het plastic folie van de worstenbroodjes af en bestrijk de worstenbroodjes met het overgebleven los geklopt ei.
- Plaats de bakplaat worstenbroodjes in het midden van de oven en bak ze voor 20 minuten.
- Haal na 20 minuten de worstenbroodjes uit de oven en laat ze even een paar minuten afkoelen alvorens ze te serveren.
Notities
Enjoy!