Ingrediƫnten
Equipment
Method
De Bao's
- Mix alle droge ingrediƫnten (bloem, gist, bakpoeder, suiker) in de mengkom van je standmixer door mekaar. strooi het zout erover.
- Meng de melk met het warme water en de zonnebloemolie.
- Zet de standmixer met de deeghaak aan op de laagste stand giet langzaamaan tijdens het mixen het vocht erbij (melk, water, olie)
- Mix het 2 minuten op de laagste stand tot een samenhangend deeg.
- Zet nu de mixer op de hoogste stand en laat het deeg nog 2 minuten draaien.
- Haal het deeg uit de mengkom bestuif met bloem en maak er een grote bol van.
- Vet een grote schaal in met 1 eetlepel zonnebloemolie, dit voorkomt dat het deeg gaat plakken tijdens het rijzen.
- Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het op een warme plek rijzen voor 1 uur (het deeg moet verdubbeld zijn anders heeft het langer nodig)
- Na de rijs tijd haal je het deeg uit de kom verdeel in 8 gelijke porties voor grote bao's of in 16 kleine porties voor 16 kleine bao's
- Rol er bollen van en druk ze plat.
- Meng alles voor het gehakt en kneed dit met je handen goed door.
- Leg in het midden 1 grote eetlepel van het gehakt mengsel, en vouw het broodje dicht en maak er weer een ronde bal.
- Herhaal dit met alle broodjes.
- Leg de broodjes uit mekaar in de stoommand vul elke mand max met 3 a 4 bao's de stoom moet er nog goed langs kunnen.
- Stoom grote broodjes 15 minuten en kleine broodjes 10 minuten.
Notities
Eet smakelijk!