Ga terug

Broodje Bapao

Homemade, vers, lekker en simpel ideaal om in te vriezen!
Voorbereidingstijd 1 uur 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Chinese, Indonesisch, Nederlands

Ingrediƫnten
  

Voor de broodjes (Bao)
  • 530 gram Patentbloem
  • 7 gram Droge gist
  • 40 gram Suiker
  • 1/2 theelepel Zout
  • 15 gram Bakpoeder
  • 50 milliter Volle melk
  • 250 milliter Warm water
  • 25 milliter Zonnebloemolie
Voor de gehakt vulling
  • 300 gram Gehakt Kip, varken of rund
  • 4 teentjes Knoflook
  • 1 gele Ui gesnipperd
  • 2 eetlepels Ketjap manis
  • 1 Ei
  • 2 eetlepels Sambal badjak of 3 voor extra pit!
  • 1 theelepel Chili poeder
  • 1/2 theelepel Chili vlokken
  • 1 eetlepel Donker bruine basterdsuiker of Javaanse bruine suiker verkrijgbaar bij de toko
  • 1 1/2 theelepel Gemalen zwarte peper
  • 1/2 theelepel Komijn
  • 1 theelepel Gemberpoeder
  • 4 - 5 eetlepels Paneermeel Voor een lichte bindding

Equipment

  • Stoommandje of stomer.

Method
 

De Bao's
  1. Mix alle droge ingrediƫnten (bloem, gist, bakpoeder, suiker) in de mengkom van je standmixer door mekaar. strooi het zout erover.
  2. Meng de melk met het warme water en de zonnebloemolie.
  3. Zet de standmixer met de deeghaak aan op de laagste stand giet langzaamaan tijdens het mixen het vocht erbij (melk, water, olie)
  4. Mix het 2 minuten op de laagste stand tot een samenhangend deeg.
  5. Zet nu de mixer op de hoogste stand en laat het deeg nog 2 minuten draaien.
  6. Haal het deeg uit de mengkom bestuif met bloem en maak er een grote bol van.
  7. Vet een grote schaal in met 1 eetlepel zonnebloemolie, dit voorkomt dat het deeg gaat plakken tijdens het rijzen.
  8. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het op een warme plek rijzen voor 1 uur (het deeg moet verdubbeld zijn anders heeft het langer nodig)
  9. Na de rijs tijd haal je het deeg uit de kom verdeel in 8 gelijke porties voor grote bao's of in 16 kleine porties voor 16 kleine bao's
  10. Rol er bollen van en druk ze plat.
  11. Meng alles voor het gehakt en kneed dit met je handen goed door.
  12. Leg in het midden 1 grote eetlepel van het gehakt mengsel, en vouw het broodje dicht en maak er weer een ronde bal.
  13. Herhaal dit met alle broodjes.
  14. Leg de broodjes uit mekaar in de stoommand vul elke mand max met 3 a 4 bao's de stoom moet er nog goed langs kunnen.
  15. Stoom grote broodjes 15 minuten en kleine broodjes 10 minuten.

Notities

Eet smakelijk!