Ingrediënten
Method
- Verhit een ruime soeppan en bak hierin de spekreepjes krokant.
- Was ondertussen de aardappel, prei, en winterpeen.Maak deze schoon en snijd de aardappel en winterpeen in blokjes en de prei fijne ringen.
- Schil de uien en snipper deze pel ook de teentjes knoflook.
- Als de spekjes uitgebakken zijn voeg je de uien toe en pers je de knoflook boven de pan fruit dit 2 minuten en voeg de dan de aardappel, wortel en prei toe.
- Bak dit een paar minuten mee en doe de tomatenpuree en paprikapoeder, peper en zout erbij.
- Giet de bruine bonen af en doe deze bij de andere ingrediënten in de pan giet het water erbij en de bouillonblokjes en breng de soep aan de kook.
- Voeg de laurierblaadjes toe.
- Kook de soep op laag vuur 25- 30 minuten.
- je kunt de soep nu volledig pureren met de staafmixer of pureer maar een paar keer kort zodat je er nog wat structuur in houdt.
- Hak de laatste 10 minuten de selderij en peterselie fijn en snijd de rookworst in plakjes doe dit bij de soep en verwarm nog 5 minuten mee.
- Schep de soep in kommen schep op elke kom een flinke dot sour crème en bestrooi eventueel nog met extra peterselie.
- Serveer met wat (glutenvrij) stokbrood.
Notities
Enjoy!