Ingrediƫnten
Equipment
Method
- Verwarm de oven voor op 150 graden boven en onder warmte.
- Vet de tulband vorm goed in met boter zorg dat elke hoekje goed bedekt is des te makkelijker komt hij straks uit de vorm los.
- De de boter in de mengkom van de mixer en mix dit in 3 minuten glad en romig.
- Doe de suiker erbij en meng dit voor 5 - 8 minuten goed door tot al de suiker goed is opgenomen de boter moet nu lichtgeel van kleur worden.
- Voeg nu een voor en de eieren toe en mix het even door naar elke ei zodat het beslag het goed op kan nemen.
- Zeef de bloem samen met de bakingsoda boven de kom en mix dit tot een glad beslag.
- Voeg nu de champagne en vanille extract toe en meng dit met een spatel voorzichtig door het beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm en zet de cake in het midden van de oven en bak voor 75 - 80 minuten op 150 graden.
- Test na 75 minuten met een sateprikker of de cake goed gaar is.
- Haal de cake nu uit de oven en laat deze in het bik nog 10 minuten afkoelen.
- Kiep vervolgens de cake op een taartrooster en laat hem daarop compleet afkoelen.
Voor de glazuur
- meng de poedersuiker met de champagne en roer met een vork goed door zodat er geen klontjes meer inzitten.
- Giet het glazuur over de cake en enjoy!
Notities
Enjoy!