Ga terug
Champagne cake

Champagne cake

Boozy & Bubbly het nieuwe jaar in!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang: Tussendoortje
Keuken: Nederlands

Ingrediƫnten
  

  • 200 milliter Champagne op kamertempratuur
  • 300 gram Ongezouten roomboter op kamertempratuur
  • 425 gram Suiker
  • 425 gram Patentbloem
  • 1 1/2 theelepel Vanille extract
  • 1 theelepel Baking soda
  • 5 medium Eieren op kamertempratuur
  • 1/8 theelepel Zout
Voor de galzuur
  • 225 gram Poedersuiker
  • 60 milliter Champagne

Equipment

  • 200 Milliliter

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden boven en onder warmte.
  2. Vet de tulband vorm goed in met boter zorg dat elke hoekje goed bedekt is des te makkelijker komt hij straks uit de vorm los.
  3. De de boter in de mengkom van de mixer en mix dit in 3 minuten glad en romig.
  4. Doe de suiker erbij en meng dit voor 5 - 8 minuten goed door tot al de suiker goed is opgenomen de boter moet nu lichtgeel van kleur worden.
  5. Voeg nu een voor en de eieren toe en mix het even door naar elke ei zodat het beslag het goed op kan nemen.
  6. Zeef de bloem samen met de bakingsoda boven de kom en mix dit tot een glad beslag.
  7. Voeg nu de champagne en vanille extract toe en meng dit met een spatel voorzichtig door het beslag.
  8. Giet het beslag in de cakevorm en zet de cake in het midden van de oven en bak voor 75 - 80 minuten op 150 graden.
  9. Test na 75 minuten met een sateprikker of de cake goed gaar is.
  10. Haal de cake nu uit de oven en laat deze in het bik nog 10 minuten afkoelen.
  11. Kiep vervolgens de cake op een taartrooster en laat hem daarop compleet afkoelen.
Voor de glazuur
  1. meng de poedersuiker met de champagne en roer met een vork goed door zodat er geen klontjes meer inzitten.
  2. Giet het glazuur over de cake en enjoy!

Notities

Enjoy!