Ga terug
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties: 1 portie
Gang: Bijgerecht, dinner
Keuken: Aziatisch

Ingrediƫnten
  

  • 225 milliliter Arachideolie of zonnebloem olie
  • 50 gram Chili vlokken
  • 8 stuks Kardemom peulen
  • 1 stuk Kaneelstokje
  • 3 eetlepels Szechuanpeper korrels
  • 2 theelepels Grof zeezout
  • 4 stuks Steranijs
  • 2 stuks Gedroogde laurierblaadjes

Method
 

  1. Doe de olie in een steelpan en verwarm op laag vuur.
  2. Verwarm ondertussen in een droge koekenpan de andere ingrediƫnten.
  3. De specerijen moeten kruidig gaan ruiken maar let op dat ze niet verbranden.
  4. Als er rook af komt zijn de specerijen goed en kun je ze bij de hete olie in de pan doen.
  5. Zodra de olie gaat pruttelen laat je het nog 4- 5 minuten opstaan op laag vuur.
  6. Haal de steelpan met chili olie van het vuur en laat 5 minuten afkoelen.
  7. Giet in een schoon en glazen potje en laat compleet afkoelen voordat je de deksel erop draait.
  8. Je kunt de chili olie 1 jaar lange bewaren op een koele en donkere plek.

Notities

Enjoy!