Ingrediënten
Equipment
Method
- Doe de cacaoboter in een kom en smelt deze "au bain marie" dat wil zeggen in een pan met kokend water waar je de kom boven zet.
- Laat de cacaoboter rustig smelten.
- Rooster ondertussen de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze een lichtje kleurtje krijgen en je ze gaat ruiken.Let goed op want de noten kunnen snel aanbranden!
- Haal de hazelnoten uit de pan en hak ze fijn.
- Ondertussen is de cacaoboter gesmolten roer deze even door en haal de kom van de pan.
- Roer de cacaopoeder en de suiker door de cacaoboter heen en roer de hazelnoten en gedroogde kersen erdoor.
- Verdeel de vloeibare chocolade voorzichtig over de vormen.
- Leg de chocoladevormen nu voorzichtig in de koelkast en laat ze minimaal 2 uur liggen zodat de chocolade hard kan worden.
- Je kunt de chocolade 5 dagen in de koelkast bewaren of 1 maandje in de vriezer.
- Optioneel je kunt de hazelnoten en gedroogde kersen natuurlijk ook vervangen door andere nootjes en of gedroogd fruit.
Notities
Eet smakelijk!