Ga terug
Curry saus basis recept

Curry saus basis recept

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties: 1 portie
Gang: dinner
Keuken: Indiaas

Ingrediƫnten
  

  • 5 stuks Biologische grote gele uien
  • 1 bol Biologische Knoflook
  • 15 centimeter Biologische Verse gember
  • 2 stuks Biologische Winterpenen of 6 stuks bospeen
  • 1 stuks Biologische Groene paprika
  • 1 stuk Biologische Rode paprika
  • 400 gram Biologische tomatenblokjes
  • 4 eetlepels Biologische olijfolie
  • 500 milliter Water
  • 1 eetlepel Biologische Kerrie poeder
  • 1 eetlepel Biologische Komijn poeder
  • 1 eetlepel Biologische koriander poeder
  • 1 eetlepel Biologische Kurkuma
  • 1 eetlepel Biologische Fenegriek
  • 1 eetelepel Biologische Zoete paprikapoeder
  • 1 eetlepel Biologische Gerookt paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel Biologische Grof gemalen zwarte peper
  • 1/2 eetlepel Keltisch zeezout

Method
 

  1. Schil en snipper de ui, pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
    Was de wortels maak ze schoon en snijd ze in blokjes.
    Was de paprika's verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in blokjes.
  2. Verhit de olie in een hoge braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook z'n 5 minuten.
  3. Voeg de wortels en paprika's toe en bak deze ook 2 minuten mee.
  4. Voeg de kruiden nu toe en bak dit 2 minuten tot het gaat geuren.
  5. Doe nu de tomatenblokjes en het water erbij, de groenten moet net aan onder staan is dit niet het geval voeg dan wat extra water toe.
  6. Doe de deksel op de pan en laat het 15 - 20 minuten op laag vuur zachtjes koken.
  7. Pureer na de 20 minuten alles in een blender of met een staafmixer tot een gladde saus.
  8. Gebruik de saus nu direct voor een Curry of laat afkoelen en vries het in in porties.

Notities

Eet smakelijk!