Ga terug
Dan Dan noodles mijn eigen versie

Dan Dan noedels mijn eigen versie

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 13 minuten
Totale tijd 23 minuten
Porties: 2 personen
Gang: dinner
Keuken: Aziatisch

Ingrediënten
  

  • 200 gram Udon noedels
  • 2 eetlepels Biologische olijfolie
  • 250 gram Biologisch Varkens gehakt
  • 1 eetlepel Biologische sojasaus
  • 1 eetlepel Chinese Shaoxing kookwijn
  • 2 eetlepels Szechuanpeper korrels
  • 1/2 stuk Biologische Chinese kool
  • 1 1/2 eetlepel Biologische Sesam olie
Dan Dan noedels saus
  • 250 milliter Biologische sojasaus
  • 2 eetlepels Biologische Donkere sojasaus
  • 3 eetlepels Chili olie eigen gemaakte
  • 1 eetlepel Chinese zwarte azijn of vervang door gewone naturel azijn
  • 1/4 theelepel Biologische rietsuiker

Method
 

  1. Rooster de Szechuanpeper korrels in een droge koekenpan tot ze gaan ruiken doe ze daarna in een vijzel en maal tot een poeder en zet opzij.
  2. Mix alle ingrediënten voor de Dan Dan noedels saus in een maatbeker en zet opzij.
  3. Kook de udon noedels volgens de verpakking en giet af maar bewaar een klein beetje van het kookvocht van de noedels.
  4. Verwarm de olie in een wok pan en doe hierin het gehakt en bak dit rul, voeg de gemalen Szechuanpeper korrels, sojasaus en de Chinese Shaoxing kookwijn erbij en meng dit door.
  5. Hak ondertussen de Chinese kool in repen en wok deze voor 3 minuten in een andere pan met de sesamolie.
  6. Doe de Udon noedels bij het gehakt mengsel doe de saus erbij en voeg 2 eetlepels van het kookvocht van de noedels saus erbij schep alles goed om en verwarm nog 2 minuten.
  7. Verdeel de Dan Dan noedels over 2 borden en verdeel ook de Chinese kool.

Notities

Eet smakelijk!