Ga terug

De lekkerste gehaktballen

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties: 6 personen
Gang: dinner
Keuken: Nederlands

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram Biologisch runder gehakt evt gemengd met biologisch orgaanvlees
  • 100 gram Biologische paneermeel vervang voor zelfgemaakt paneermeel van zuurdesembrood
  • 1 potje Runder fond of eigen gemaakte botten bouillon
  • 2 kleine Biologische Uien Fijn gesnipperd
  • 4 teentjes Biologische Knoflook geperst
  • 20 gram Biologische Verse Peterselie fijn gehakt
  • 2 medium Biologische Eieren of eieren van je eigen kippen
  • 2 eetlepels Ketjap manis biologisch mits je die hebt
  • 2 eetlepels Grove Groninger mosterd
  • 1 theelepel Biologisch Paprikapoeder
  • 1 theelepel Biologisch Cayenne poeder
  • 1 theelepel Biologisch Kruidnagel
  • 1/2 theelepel Biologisch Nootmuskaat

Method
 

  1. Snipper de ui heel fijn pers de teentjes knoflook uit en hak de peterselie fijn doe met de andere ingrediƫnten (behalve de vleesfond) bij het gehakt.
  2. Meng alles goed door het gehakt heen en draai hier 6 mooie even grote ballen van laat de gehaktballen 30 minuten opstijven in de koelkast.
  3. Neem een grote gietijzeren braadpan en doe hierin een flinke stuk biologische ongezouten roomboter en bak hierin de gehaktballen rondom bruin.
  4. Giet de vlees fond bij de gehaktballen breng dit aan de kook en draai vervolgens het vuur laag en laat de gehaktballen rustig garen voor 45 minuten.
  5. Draai de gehaktballen wel af en toe voorzichtig om.
  6. Serveer direct als ze klaar zijn.

Notities

Eet smakelijk!