Ga terug
Dublin coddle

Dublin coddle

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang dinner
Keuken De Ierse keuken
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 1 kilo Kruimige aardappelen
  • 1 verpakking Streaky bacon
  • 8 stuks Kip worstjes of varkensworstjes
  • 30 gram Verse peterselie
  • 2 grote Gele uien
  • 600 milliter Water
  • Flink peper en zeezout

Instructions
 

  • Schil de aardappelen snijd in grove plakken.
  • Schil de uien en halveer deze snij elke helft in halve ringen.
  • Hak elk worstjes in 4 of 5 stukken en snijd de streaky bacon in plakken.
  • Hak de peterselie grof.
  • Leg wat worstjes op de bodem van de pan, verdeel hierover wat van de streaky bacon en de peterselie verdeel hierop wat van de plakken aardappel en bestrooi rijkelijk met peper en zeezout.
  • Bouw nu nog wat lagen in de pan op deze manier tot alles in de pan zit.
  • Giet het water in de pan en breng dit aan de kook.
  • Als het kookt draai je het vuur laag en laat 60 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
  • Bestrooi als het klaar is met nog wat verse peterselie en klaar is je klassieke Dublin coddle.

Notes

Eet smakelijk!