Ga terug

Elote Mexicaanse maiskolven

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht, dinner, Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 stuks Suikermais
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 60 gram Mayonaise
  • 60 gram Sour crème
  • 1/2 theelepel Chili vlokken
  • 1/2 theelepel Komijn
  • 1 eetlepel Fijngehakte koriander of peterselie als je niet van koriander houdt
  • 150 gram Fetakaas
  • 4 stuks limoenen

Instructies
 

  • Kook de maiskolven 8 - 10 minuten in water.
  • Giet de maiskolven af en laat ze een beetje afkoelen.
  • Mix mayonaise, sour crème, chili vlokken, komijn en koriander of peterselie.
    Roer dit goed door zodat alles goed gemengd is en zet deze even aan de kant.
  • Trek nu zachtjes het blad van de maiskolven na achter en knoop ze bij mekaar met een stukje kooktouw.
    Knip ze eventueel een beetje korter.
  • Verwijder de draden van de maiskolven en smeer de kolven rondom in met olijfolie.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur en leg hierin de maiskolven grill de maiskolven 10 - 12 minuten rondom, af en toe even draaien.
  • Haal de maiskolven nu uit de gril pan en besmeer ze rondom goed in met de marinade van mayonaise.
  • Leg ze op een mooi bord verkruimel de fetakaas en strooi deze erover.
  • Serveer met partjes limoen.

Notities

Eet smakelijk!