Ga terug

Feta dip met geroosterde tomaten

3 van 1 stem
Verrassende dip voor bij de borrel!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties: 10 personen
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken: Grieks, Nederlands

Ingrediënten
  

  • 225 gram Feta kaas
  • 55 gram Philadelphia naturel
  • 3 eetlepels Sour crème
  • 150 gram Snoep tomaten of cherry tomaten
  • 2 theelepels Olijfolie
  • 2 teentjes Knoflook geperst
  • Zout en peper naar smaak

Method
 

  1. Breek de feta in grove stukken en doe ze samen met de Philadelphia, sour crème en wat peper en zout in de foodprocessor (of gebruik een staafmixer) en pureer ze glad.
  2. Doe de feta dip in een schaal en zet 30 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Was de tomaten onder de kraan en dep ze droog.
  5. Doe 1 eetlepel olijfolie in een ovenschaal pers hier de teentjes knoflook boven uit en rol de tomaten erdoor.
  6. Rooster de tomaten 20 minuten in het midden van de oven op 200 graden.
  7. Laat ze na het roosteren even 5 minuten afkoelen.
  8. Schep de feta dip op een bord giet 1 eetlepels olijfolie erover en schep de geroosterde tomaten inclusief het vocht erop.
  9. Serveer met naan of een toastje.

Notities

Eet smakelijk!