Ga terug

Flatbread

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Bijgerecht, Brood, Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 300 gram Zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels Gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 1 eetlepel Zeezout
  • 1 theelepel Grof gemalen zwarte peper

Instructies
 

  • Doe alle ingrediĆ«nten in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.
  • Dek de kom af met een theedoek of plastic folie en laat 1 uur rusten op een (warme) plek.
  • Bebloem je werkblad en verdeel het deeg in 6 tot 8 even grote stukken.
  • Rol de ballen uit tot een ovaal plat stuk deeg van 1,5 - 2 centimeter dik.
  • Bak ze in een hete droge koekenpan voor een paar minuten tot ze gaar zijn en bruine spikkels krijgen.
  • Leg ze onder een theedoek zodra ze uit de pan komen zo blijven ze zacht en fluffy.

Notities

Eet smakelijk!