Ingrediënten
Method
Voor het flatbread
- Doe alle ingrediënten in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.
- Dek de kom af met een theedoek of plastic folie en laat 1 uur rusten op een (warme) plek.
- Bebloem je werkblad en verdeel het deeg in 6 tot 8 even grote stukken.
- Rol de ballen uit tot een ovaal plat stuk deeg van 1,5 – 2 centimeter dik.
- Bak ze in een hete droge koekenpan voor een paar minuten tot ze gaar zijn en bruine spikkels krijgen.
- Leg ze onder een theedoek zodra ze uit de pan komen zo blijven ze zacht en fluffy.
Voor de kurkuma kip
- Snijd de kipfilet in stukje of reepjes en meng dit met de kurkuma, zout , peper, chili vlokken, gerookt paprikapoeder en de olijfolie.
- Bak de kip in de koekenpan in 4 - 5 minuten goudbruin en gaar.
- Meng de mayonaise met de siracha en besmeer je flatbread met een dun laagje van de saus.
- Leg de kip erop verdeel wat rucola en rode uien erover en tenslotte nog wat saus.
Notities
Eet smakelijk!