Ingrediënten
Method
- Was de aardbeien verwijder de kroontjes en snijd in stukken.
- Week de gelatine blaadjes 10 minuten in koud water.
- Pureer de aardbeien samen met de crème de cassis, citroensap en vanille bourbon extract.
- Klop de slagroom met de rietsuiker lobbig.
- Verwarm de aardbeien puree een beetje op laag vuur knijp de gelatine uit en doe deze bij de aardbeien puree roer goed door zodat deze goed oplost.
- Draai het vuur uit en laat de aardbeien puree een klein beetje afkoelen.
- Giet de aardbeien puree bij de slagroom en klop nog zachtjes door totdat alles goed gemengd is.
- Vet een grote 28 centimeter silicone pudding vorm lichtjes in met een beetje kokosolie hierdoor komt de aardbeien bavarois straks ietsjes gemakkelijker uit de vorm.
- Giet de bavarois in de puddingvorm dek af met plastic folie en zet in de koelkast.
- Laat de bavarois minimaal 6 uur maar het liefste een nacht opstijven in de koelkast.
- Haal de bavarois na 6 uur of de nacht uit de koelkast houdt de vorm kort in warm water en stort de bavarois uit de pudding vorm op een groot bord.
- Versier de bavarois eventueel nog met slagroom, aardbeien en muntblaadjes en serveer direct
Notities
Eet smakelijk!