Ga terug

Fris zoete aardbeien bavarois

Fris zoete aardbeien bavarois een heerlijk luchtig dessert met zomerkoninkjes!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 6 uur 10 minuten
Totale tijd 6 uur 20 minuten
Gang dessert
Keuken Frans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram Biologische Aardbeien
  • 500 gram BiologischeSlagroom
  • 6 blaadjes Gelatine
  • 125 gram Biologische rietsuiker
  • 1 eetlepel Biologische vanille bourbon extract
  • 2 eetlepels Crème de cassis Optioneel mag je ook weglaten als je zonder alcohol wilt.
  • 4 eetlepels Biologische Citroensap
  • Biologische kokosolie Om de vorm lichtjes in te vetten

Instructies
 

  • Was de aardbeien verwijder de kroontjes en snijd in stukken.
  • Week de gelatine blaadjes 10 minuten in koud water.
  • Pureer de aardbeien samen met de crème de cassis, citroensap en vanille bourbon extract.
  • Klop de slagroom met de rietsuiker lobbig.
  • Verwarm de aardbeien puree een beetje op laag vuur knijp de gelatine uit en doe deze bij de aardbeien puree roer goed door zodat deze goed oplost.
  • Draai het vuur uit en laat de aardbeien puree een klein beetje afkoelen.
  • Giet de aardbeien puree bij de slagroom en klop nog zachtjes door totdat alles goed gemengd is.
  • Vet een grote 28 centimeter silicone pudding vorm lichtjes in met een beetje kokosolie hierdoor komt de aardbeien bavarois straks ietsjes gemakkelijker uit de vorm.
  • Giet de bavarois in de puddingvorm dek af met plastic folie en zet in de koelkast.
  • Laat de bavarois minimaal 6 uur maar het liefste een nacht opstijven in de koelkast.
  • Haal de bavarois na 6 uur of de nacht uit de koelkast houdt de vorm kort in warm water en stort de bavarois uit de pudding vorm op een groot bord.
  • Versier de bavarois eventueel nog met slagroom, aardbeien en muntblaadjes en serveer direct

Notities

Eet smakelijk!