Ingrediƫnten
Method
- Was al het fruit onder de kraan en droog goed af met een theedoek
- Snijd het fruit door midden en pers al het Citrus fruit uit.
- Bewaar het sap om limonade te maken of gebruik voor een smoothie.
- Haal nu met een scherp mes het vruchtvlees en het witte deel er zoveel mogelijk uit.
- Probeer zoveel mogelijk van het wit weg te snijden want dit maakt het bitter als je het eraan laat zitten.
- Je wilt alleen een dunne schil overhouden.
- Neem hier rustig de tijd voor want het is best een lastig klusje.
- Snijd daarna de schillen in dunne reepjes
- Verhit een pan water op het vuur en doe hierin alle schillen ze moeten net aan onder water staan.
- Blancheer de schillen 5 minuten haal ze daarna met een schuimspaan eruit en giet het water weg.
- Herhaal bovenstaande stap 2x je moet ze uiteindelijk 3 keer steeds in schoon water blancheren.
- Laat de Citrus schillen na de laatste keer blancheren goed uitlekken in een vergiet. gooi het water dit keer niet weg!
- Doe 200 gram suiker bij het water breng dit aan de kook en roer met een houten lepel tot het de suiker goed opgelost is.
- Als alle suiker is opgelost doe je alle Citrus schillen terug in de pan en laat 30 minuten zachtjes koken.
- Roer af en toe door met een houten lepel.
- Haal de Citrus schillen met een schuimspaan uit het suiker water en laat ze 30 minuten afkoelen.
- Gooi het suiker water niet weg! deze kun je in een schone fles doen en af laten koelen en bewaren als siroop voor door je water of baksels.
- Als de Citrus schillen 30 minuten zijn afgekoeld doe dan 200 gram suiker in een grote schaal en hussel de schillen hierdoor.
- Leg een oven bakplaat klaar klaar met bakpapier leg daarop het oven rooster en verdeel de Citrus schillen over het rooster.
- Laat ze nu 2 - 3 dagen drogen als je goed droog zijn kun je ze in een pot bewaren en gebruiken voor je baksels.
Notities
Eet smakelijk!