Schil de aardappelen met een dunschiller.
Vul een pan met ruim water en een flinke snuf zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden boven en onder warmte.
Doe de aardappelen in het water en breng aan de kook, kook de aardappelen 5 minuten en giet ze daarna af in een vergiet.
Zodra de oven op tempratuur is doe je het ganzenvet in de ovenschaal en zet deze voor 12 minuten zonder de aardappelen in de oven.
Doe de aardappelen terug in de pan, doe deksel erop en schud de pan 4x
Als de 12 minuten voorbij zijn haal je ovenschaal uit de oven PAS OP HET IS MEGA HEET!!!
Doe de aardappelen in de schaal en draai ze een paar keer om door het ganzenvet.Leg ze uit mekaar in de schaal ze mogen mekaar niet aanraken anders worden ze niet gelijkmatig bruin. Zet de aardappelen in de oven voor 20 minuten.
Draai naar 20 minuten de aardappelen om en zet ze weer terug voor nog een 20 minuten.
Na deze 40 minuten nogmaals omdraaien en nog 10 - 15 minuten terug doen in de oven afhankelijk van hoed goudbruin je ze wilt hebben.