Ga terug

Geroosterde aardappelen in ganzenvet

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Bijgerecht, dinner, Hoofdgerecht
Keuken: Iers

Ingrediƫnten
  

  • 1,2 kilo Biologische kruimelige aardappelen
  • 100 gram Ganzenvet (olie kan ook of eenden vet)
  • 1 flinke snuf Keltisch zeezout

Method
 

  1. Schil de aardappelen met een dunschiller.
  2. Vul een pan met ruim water en een flinke snuf zout.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden boven en onder warmte.
  4. Doe de aardappelen in het water en breng aan de kook, kook de aardappelen 5 minuten en giet ze daarna af in een vergiet.
  5. Zodra de oven op tempratuur is doe je het ganzenvet in de ovenschaal en zet deze voor 12 minuten zonder de aardappelen in de oven.
  6. Doe de aardappelen terug in de pan, doe deksel erop en schud de pan 4x
  7. Als de 12 minuten voorbij zijn haal je ovenschaal uit de oven PAS OP HET IS MEGA HEET!!!
  8. Doe de aardappelen in de schaal en draai ze een paar keer om door het ganzenvet.
    Leg ze uit mekaar in de schaal ze mogen mekaar niet aanraken anders worden ze niet gelijkmatig bruin.
  9. Zet de aardappelen in de oven voor 20 minuten.
  10. Draai naar 20 minuten de aardappelen om en zet ze weer terug voor nog een 20 minuten.
  11. Na deze 40 minuten nogmaals omdraaien en nog 10 - 15 minuten terug doen in de oven afhankelijk van hoed goudbruin je ze wilt hebben.

Notities

Smakelijk eten!