Ingrediƫnten
Method
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier.
- Was alle groenten zorgvuldig en maak ze droog. Verwijder de kontjes van de spruiten en eventueel de buitenste blaadjes. Snijd de spruiten verticaal door midden en verdeel ze over de bakplaat.
- Rasp de wortels en snijd deze in plakken verdeel ook deze over de bakplaat. Schil de uien en snijd deze in 8 stukken en verdeel deze tussen de groente. Pel de knoflookteentjes en snijd deze in fijne plakjes en verdeel over de groente.
- Schil nu de bieten en snijd ze in blokjes en verdeel ze over de bakplaat. Pas op werk snel want de bieten geven heel erg af, en hoe sneller je je handen daarna kunt wassen onder de hete kraan des te makkelijker krijg je ze weer schoon. Des te meer roze kleur verdwijnt er van je handen. Je kunt natuurlijk ook latex handschoen aan doen tijdens het schillen en snijden van de bieten maar ik persoonlijk vind dat niet zo fijn werken.
- Besprenkel de groente rijkelijk met olijfolie en bestrooi met flink wat verse peper en keltisch zeezout. Was als laats de verse kruiden en snijd deze fijn en verdeel over de groente. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de groente voor 45 minuten op 180 graden.
Notities
Eet smakelijk!