Ga terug
Geroosterde tomatensoep

Geroosterde tomatensoep.

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 43 minuten
Totale tijd 58 minuten
Porties: 8 personen
Gang: Hoofdgerecht, Soep
Keuken: Nederlands

Ingrediƫnten
  

  • 1,5 kilo verschillende soorten tomaten
  • 4 stuks uien
  • 1 bol Knoflook
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1 liter Groente bouillon
  • 200 milliter Kookroom
  • 40 gram Verse basilicum
  • peper en zout

Method
 

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht haal de bakplaat eruit en bekleed deze met aluminiumfolie.
  2. Halveer de grote tomaten en laat de kleine tomaten heel verdeel deze over de bakplaat.
  3. schil de uien en snijd deze in kwarten en verdeel deze ook over de bakplaat.
  4. Pel de bolknoflook en de teentjes en verdeel deze ook over de bakplaat.
  5. Verdeel de olijfolie erover en bestrooi rijkelijk met peper en zout.
  6. Zet de bakplaat in het midden van de oven en rooster alles voor 30 minuten.
  7. Neem een hoge soeppan en doe hierin de geroosterde tomaten, uien en knoflook inclusief de sappen die op de bakplaat liggen.
  8. Voeg de bouillon toe en de scheur de basilicum grof pureer alles glad met de staafmixer.
  9. Je kunt hem nu zeven of zo laten.
  10. Voeg de kookroom toe en breng aan de kook draai het vuur laag en laat de soep nog 15 minute pruttelen.

Notities

Emjoy!